Grillet ananas

Nydelig dessert rett fra grillen

Fra episode 2 fra tv-serien “Bra godt 2” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på desserten grillet ananas som bare må prøves. Enkel, rask og supergod!

Bli gjerne med i “Bra godt” sin egen Facebookgruppe.

Prøv også:

Ingredienser

Grillet ananas

  • 1 ananas 
  • 8 ss honning
  • ½ tsk vaniljepulver 
  • ½ rød chili 
  • vaniljeis

Slik gjør du

Grillet ananas

  1. Skrell ananasen – du kan la toppen være på hvis du ønsker en flott dekorasjon. 
  2. Varm opp honningen litt. Bland vaniljepulver med honningen. Skyll chilien og del den i to. Plasser én del i glaseringen og la blandingen stå over lav varme i 15 minutter.  
  3. Klargjør grillen for indirekte varme – omtrent 150 °C. Det er en god idé å bruke den gjenværende varmen når du er ferdig med å steke hovedretten. 
  4. Sett inn stangen med ananasen i rotisserimotoren, slå den på og lukk grillen. La ananasen steke i 45 minutter. Deretter begynner du å pensle glaseringen på ananasen ved jevne mellomrom. 
  5. Grill i ytterligere 15 minutter. Ta ananasen av grillen og server med vaniljeis.
Tags from the story
, , ,