Oppskrifter

Hjemmelaget vaniljeis

med kokosblomstsukker

I denne oppskriften har jeg benyttet kokosblomstsukker. Kokosblomstsukker kommer med en deilig rik og karamellaktig smak. Det har en finmalt konsistens og minner litt om brunt sukker, men har en rikere og mer sammensatt smak. Kokosblomssukker er også sukkerstoffer som bør benyttes i begrensede mengder, men kommer med mer næring og helhetlig i motsetning til tomme kalorier fra hvitt raffinert sukker.

Kokosblomstsukker er miljøvennlig siden kokosnøttpalmene produserer 50-70% mer sukker per kvadratmeter enn sukkerrør gjør, mens den bare bruker en femtedel av ressursene. Bruk gjerne finmalt kokosblomstsukker der du ellers ville brukt vanlig sukker.

Denne oppskriften ble laget i tv-serien «Bra godt» på TV2. Bli gjerne med i «Bra godt» sin Facebook-gruppe for flere oppskrifter, tips og og byttetriks.

Prøv også disse deilige hverdagsdessertene:

 

Ingredienser

Vaniljeis

  • 5 dl H-melk
  • 2.5 dl kremfløte
  • 2 dl kokosblomstsukker
  • 6 eggeplommer
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

Vaniljeis

  1. Kok opp melk, fløte og vanilje.
  2. Ta kjelen til side og la det trekke/avkjøle i 20 minutter under lokk.
  3. Pisk eggeplommer og kokosblomstsukker til eggedosis.
  4. Tilsett melk- og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring.
  5. Ta denne blandingen over i en kasserolle, og varm opp til ca. 80 grader under omrøring til den tykner litt. Deretter skal den avkjøles, for så å kjøres i iskremmaskinen i 60 minutter. Jeg er litt utålmodig, slik at jeg avkjøler gjerne blandingen ved å helle den over i kjøkkenmaskinen og la den vispe til den er lunken.

Serveres med ulike smaker av hakket mørk sjokolade, ristede nøtter, litt havsalt, lakrispulver, friske bær, mangopuré og kiwi eller annen frukt.

TIPS: tåler du ikke melk så bytter du ut melk og fløte med fullfet kokosmelk. Har du ikke kokosblomstsukker så kan du bruke honning, men da kun halv mengde (1 dl).