Sjokoladeis med kokosmelk og banan

Fløyelsmyk iskrem som smelter på tungen

Fløyelsmyk iskrem som smelter på tungen

Ingredienser

Sjokoladeis med kokosmelk og banan

400 ml kokosmelk light (1 boks)

1 stk plate 80% sjokolade, grovhakket

4 ss kakao

2 stk øko eggeplommer

1 dl kokosblomstsukker (evt. rårørsukker)

2 stk modne øko bananer

Slik gjør du

Sjokoladeis med kokosmelk og banan

1.

Ha kakao, hakket sjokolade og kokosblomstsukker i en kasserolle. Ha kokosmelka i kasserollen og varm forsiktig opp under omrøring til kokosblomstsukkeret og kakaoen har løst seg opp i kokosmelka. Varm så lite som mulig så du bevarer polyfenolene i kakaoen best mulig.

2.

Trekk kasserollen til side og rør inn eggeplommene en ad gangen. Ha så i bananene i store biter og kjør dem inn i iskremrøra med en stavmikser. Har du ikke stavmikser så kan du helle røra i en foodprosessor eller blender og kjøre bananene inn i røra på den måten.

3.

Hell blandingen over i en iskremmaskin. Når iskremen er ferdig etter omkring 60 minutter, så serveres den med hakket sjokolade og friske bær.

4.

TIPS: Har du ikke iskremmaskin, så ha iskremrøra i en lufttett boks i fryseren og ta den opp og rør i blandingen hver halvtime de første 2 timene. Etter omkring 6 timer i fryseboksen skal den være frosset til iskrem. Tiden varierer litt avhengig av beholder og frysetemperatur.

Verdens beste sjokoladeiskrem kan du lage av kokosmelk, banan og sjokolade. Konsistensen blir fløyelsmyk og smaken himmelsk der iskremen smelter på tungen. Mine barn elsker denne oppskriften. Lag den du også og server den sammen med friske bær i sesong.

Gode tarmbakterier elsker kakao og mørk sjokolade. Især laktobasiller og bifidobakterier i tykktarmen styrkes. Det er de bakteriene som fermenterer plantefiber til korte fettsyrer (SCFA) som så vedlikeholder tarmslimhinnen din.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter