Grove brytebrød av urkorn er saftige, næringsrike og plantebaserte rundstykker som egner seg i matpakken og som tilbehør til supper og gryter gjennom vinteren.
Her kan du lese hvorfor jeg foretrekker å bruke urkorn i all min bakst
Prøv også disse oppskriftene med urkorn:
Ingredienser
Grove brytebrød av urkorn
- 30 g Smøremyk/smør
- 7 dl Mylk havredrikk/melk/vann
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts havsalt
- 800 g finmalt øko spelt (evt. dala landhvete eller emmer)
- topping: sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø, valmuefrø
Slik gjør du
Grove brytebrød av urkorn
- Bland det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Rør inn kald MYLK. La maskinen gå på laveste hastighet i maks 10 minutter, evt. elt noen minutter for hånd. Tilsett så Smøremyk og la maskinen gå til Smøremyk er eltet godt inn i deigen, fremdeles på laveste hastighet.
- La deigen heve i romtemperatur over natten.
- Forvarm ovnen til 200gC.
- Tilsett litt mer mel om nødvendig, kna deigen for hånd og rull ut bolleemener som du setter sammen i en kake på bakepapirkledd stekeplate eller i en smurt form/langpanne. Etterhev 1 time eller mer på et lunt sted, til bollene tydelig har hevet seg.
- Smøres med flytende Smøremyk, olivenolje eller egg. Dryss så ulike frø på forskjellige boller og avslutt med et dryss av havsalt. Stek midt i ovnen på 200gC i 20 minutter.
- Avkjøl på rist.