Hjemmelagde fiskekaker er superenkle å lage og gjør det lettere å lære barna å like fisk. Med nydelig råkost og yoghurtdressing skal det godt gjøres om dette ikke kan bli en gjenganger på din ukemeny. Denne oppskriften ble brukt i tv-serien “Bra godt” på TV2. Bli gjerne med i “Bra godt” sin Facebook-gruppe for flere oppskrifter, tips og byttetriks.
Tips! Trykk gjerne ut figurer med kakeformer for å gjøre dem ekstra interessante for barn som ikke er like begeistret for fisk.
Hvit fisk er den beste kilden til jod i det norske kostholdet. Jod er et mineralverktøy som trengs for å lage stoffskiftehormoner, for normal vekst og utvikling av nervesystem og hjerne. Sett derfor opp hvit fisk på ukemenyen 2 ganger i uka. Hva er vel bedre da enn å friste med hjemmelagde fiskekaker milde og gode på smak og full av viktige byggeklosser? Lag gjerne dobbel porsjon når du allerede er i gang og frys ned til ”lettvindtmat” som kan tines når du har det travelt.
Prøv også disse oppkriftene:
Tips! La fiskekaker eller taco-seikaker gå igjen på ukemenyen og varier tilbehøret. Server dem gjerne som fiskeburger i hamburger-brød med salat, tomatskiver, rå løk og rømmedip. Som variasjon er de også nydelige med kokte mandelpoteter, brunet løk og dampet brokkoli.
Ingredienser
Fiskekaker med hyse og torsk
- 600 g renskåret fiskefilet av hyse og torsk
- 3.5 dl H-melk
- 1 ss potetmel (kan sløyfes)
- ½ stor gul løk
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet, hvit pepper
- 0.5 ts muskat, revet
Rødbete råkost
- rødbeter
- appelsin
- olivenolje
- litt havsalt
- litt valnøtter
Yoghurtdressing
- Gresk yoghurt naturell
- agurk
- litt stangselleri
- sitron
- fersk dill
- havsalt
Slik gjør du
Fiskekaker med hyse og torsk
- Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med krydder og potetmel til en smidig fiskefarse.
- Spe med melk, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.
- Form farsen til fiskekaker med en spiseskje som er dyppet i vann, slik at farsen slipper skjeen. Brun kakene på middels varme i en stekepanne, hvor du trykker dem litt flate med skjeen. Skru ned temperaturen i pannen og la kakene steke på svak varme i omkring 10 minutter. Snu dem et par ganger underveis.
- Server fiskekakene sammen med kokt byggryn (ca 0,5 dl pr. porsj.), rødbete råkost og yoghurtdressing.
Rødbete råkost
- Riv betene grovt på et rivjern, prøv å sil av litt av juicen.
- Press over litt appelsinsaft og noen dråper olivenolje samt litt fint revet appelsinskall.
- Smak til med litt salt.
- Rist litt valnøtter i en tørr panne og dryss over rett før servering.
Yoghurtdressing
- Renn av yoghurten i et kaffefilter slik at den blir “tørr”, riv litt agurk og finkutt litt stangselleri og bland dette sammen med yoghurten.
- Tilsett masse kuttet dill, og sitronsaft. Smak til med litt salt og eventuelt noen dråper god olje.