Fish & Chips med remulade

Har du lyst på moderne Fish&Chips uten alt frityrfettet som gjerne følger med? Start med søtpotetchipsene og lag remulade og fisk mens potetene bakes i ovnen. Remuladen er stor oppskrift, slik at du har rester til en annen dag. Den passer nemlig utmerket sammen med både kjøttpålegg og fisk.

Har du lyst på moderne Fish&Chips uten alt frityrfettet som gjerne følger med? Start med søtpotetchipsene og lag remulade og fisk mens potetene bakes i ovnen. Remuladen er stor oppskrift, slik at du har rester til en annen dag. Den passer nemlig utmerket sammen med både kjøttpålegg og fisk.

Ingredienser

Søtpotetchips

600 g søtpotet, skjært i 5x1x1cm tykke strimler

0.5 dl ekstra virgin olivenolje

1 ss tørket timian

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

Fiskefilet

600 g valgfri fisk, eks. torsk, hyse, sei, laks

2 egg

1 dl øko speltmel

1 dl sesamfrø med skall

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

flytende rapskokos/smøremyk rapskokos/smør til steking

salt og pepper etter smak

Remulade

3 dl gresk yoghurt

1 dl majones

2 dl grovhakket sylteagurk (evt. fermenterte pickles/grønnsaker)

2 ss finhakket løk (1/4 liten løk)

0.5 sitron, saften av

2 ss sennep

Slik gjør du

Søtpotetchips

1.

Forvarm ovnen til 175gC.

2.

Skjær søtpotetene i passe strimler.

3.

Ha strimlene i en bolle.

4.

Ha olje og krydder over og bland godt.

5.

Kle en stekeplate med bakepapir og fordel strimlene utover slik at ingen ligger oppå hverandre.

6.

Stekes på 175gC til de er møre, omkring 25 minutter. Snu gjerne strimlene undervegs.

Fiskefilet

1.

Krydre filetene med salt og pepper, vend dem i egg og til slutt melblanding.

2.

Stek dem i smør til de er gylne og gjennomstekte.

Remulade

1.

Rør alle ingrediensene sammen og smak til med havsalt, pepper, sitronsaft og sennep.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Legg søtpotet-strimlene i vann over natten for best resultat.

Prøv også disse oppskriftene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Andre oppskrifter