Bon appetitt!
Oppskrifter / Plukkfisk av fiskerester
Plukkfisk av fiskerester
Da jeg var liten var det fast takst med hjemmelaget fiskegrateng, fiskesuppe eller plukkfisk og bacon for å få utnyttet fiskerester fra middagen. Jeg har tatt med meg samme tradisjon og mine barn elsker å få servert plukkfisk to dager etter en saltbakt rundfisk av ørret eller lettsaltet torsk. Nå som den ene etter den andre flytter ut og begynner å studere, så ønsker de seg noen enkle middagsretter for to så de kan gjenskape barndommens matminner.
Da jeg var liten var det fast takst med hjemmelaget fiskegrateng, fiskesuppe eller plukkfisk og bacon for å få utnyttet fiskerester fra middagen. Jeg har tatt med meg samme tradisjon og mine barn elsker å få servert plukkfisk to dager etter en saltbakt rundfisk av ørret eller lettsaltet torsk. Nå som den ene etter den andre flytter ut og begynner å studere, så ønsker de seg noen enkle middagsretter for to så de kan gjenskape barndommens matminner.
Ingredienser
Hvitsaus
1.5 ss smør/ Smøremyk rapskokos
1.5 ss okø spelt/emmer/landhvete
1.5 klyper mineralsalt
Plukkfisk av fiskerester
50 g fiskerester
25 g bacon, stekt i tynne strimler
0.5 stor gulrot, revet
1 håndfull grønnkål, finsnittet og pannestekt
2 småpoteter med skall, pannestekt eller dampet på rist
Slik gjør du
Hvitsaus
1.
Smelt smøret og rør inn melet.
2.
Spe med melk og tilsett salt.
3.
La småputre i 5-10 minutter.
4.
Rør inn mer melk om sausen blir for tykk. Den blir det om den står litt. Du kan gjerne også smake til med litt revet muskatnøtt om du vil.
Plukkfisk av fiskerester
1.
Legg potetene på rist i en kjele og damp dem møre.
2.
Finsnitt grønnkålen og pannestek den på middels temperatur til den blir sprø. Evt.ovnsbak (link grønnkålkrisp).
3.
Stek baconet og sett det til side.
4.
Riv guleroten.
5.
Lag så den hvite sausen.
6.
Rør fiskerestene inn i sausen eller varm dem i vannbad og slå sausen over ved servering. Sistnevnte blir litt mer delikat med rød fisk, mens torsken holder seg i fine stykker om den varmes i sausen.
7.
Dander så plukkfisken (fisk i hvit saus) på en varm tallerken med småpoteter, revet gulrot, grønnkålcrisp og bacon.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Kremet fiskesuppe
- Lysing med spekeskinke og kålrotstappe
- Fiskegryte med kokosmelk
- Kokoskarri fra havet
- Bakt torsk med enkel sennepssaus
- Så når vi skal kose oss med tre nydelige fiskemiddager i uken for optimal helseeffekt – er det noen forskjell hvilke typer fisk vi velger? Hvilken fisk skal vi så velge? Les mer