Bakt torsk med enkel sennepssaus

Har du lyst til å spise mer fisk, men har gått tom for ideer til smakfulle retter? Da burde du prøve denne oppskriften på saftig torskefilet med nydelig sennepssaus til. Den er lett å lage, smaker himmelsk og kan godt serveres både til hverdags og til fest.

Har du lyst til å spise mer fisk, men har gått tom for ideer til smakfulle retter? Da burde du prøve denne oppskriften på saftig torskefilet med nydelig sennepssaus til. Den er lett å lage, smaker himmelsk og kan godt serveres både til hverdags og til fest.

Ingredienser

150 g torskefilet

salt og pepper

0.5 dl hvitvin eller eplejuice

0.25 dl Rørosrømme (den tåler koking)

0.5 ss grov sennep

50 g rødbeter

35 g bacon

0.5 ss kapers

0.25 liten løk

0.125 bunt fersk persille

0.5 hardkokte egg

byggryn/linser/bønner ol. som tilbehør

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen på 150 gC. Finn frem en ildfast form. Legg fisken frem på benken slik at den blir romtemperert.

2.

Skjær baconet i småbiter og stek det gyldenbrunt på moderat varme.

3.

Vask og kok rødbetene. Skjær dem i terninger.

4.

Hardkok 2 egg. Hakk eggene eller del dem i båter.

5.

Del fisken i 4 like store stykker og legg dem i en ildfast form som akkurat er stor nok til fiskestykkene. Krydre fisken med en klype salt og pepper, hell hvitvin/juice i formen og bak på 150 gC i 15 minutter. Imens koker du byggryn/linser/bønner o.l.

6.

Når fisken er ferdig heller du kraften fra formen over i en gryte, tilsetter rømme og gir sausen et oppkok under omrøring. Smak så til sausen med grov sennep. La den putre i 8-10 minutter, mens du anretter maten på porsjonsfat.

7.

Anrett fisken med stekt bacon i småbiter, kokt rødbeter i terninger, finhakket løk, hakket persille og strø over kapers og hakket egg.

8.

Server med kokte byggryn/linser/bønner o.l.

9.

Nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Lag disse lekre fiskepakkene sammen med barna og legg dem i ovnen, på grillen eller bålet. Enkelt, praktisk og så godt! Eller hva med en nydelig, kremet fiskesuppe med skalldyr? Oppskriften finner du her

Det finnes mye å velge mellom av både nydelig fisk og sjømat! Og kanskje også litt mye å tenke på. Det skal smake godt, det skal gi en helsegevinst og det skal helst være så miljøvennlig som mulig.

En tommelfingerregel: kos deg litt oftere med mer av de små, fete fiskeartene og begrens inntak av store, fete fisk fra toppen av næringskjeden. Fet småfisk som ansjos, sardiner, sild og makrell er kjempegode kilder til omega-3.

  • Familien min elsker min mormors nydelige fiskegrateng. Oppskriften på denne finner du her. Og ønsker du å få byggeklosser fra fisk i matpakken også, så finner du inspirasjon til hvordan her

Så når vi skal kose oss med tre nydelige fiskemiddager i uken for optimal helseeffekt – er det noen forskjell hvilke typer fisk vi velger? Hvilken fisk skal vi så velge? Les mer 

  • Prøv også dampet hvitfisk med spinat og sopp – en næringsrik middag som er ferdig på 10 minutter! Se oppskrift her.

Andre oppskrifter