Hjemmelaget frokostblanding

De fleste frokostblandinger inneholder for mye sukker. Mange frokostblandinger inneholder også altfor mye salt, ofte like mye som i potetgull. Det kan du unngå hvis du lager din egen variant, hvor du har kontroll på ingredienslisten.

De fleste frokostblandinger inneholder for mye sukker. Mange frokostblandinger inneholder også altfor mye salt, ofte like mye som i potetgull. Det kan du unngå hvis du lager din egen variant, hvor du har kontroll på ingredienslisten.

Ingredienser

100 g hasselnøtter

50 g mandler

250 g havregryn

75 g solsikkefrø

35 g sesamfrø

3 ss kaldpresset rapsolje

6 ss lokalhonning

Slik gjør du

1.

Hakk nøtter og mandler og tilsett frøene.

2.

Varm olje og honning på lav temperatur til honningen smelter.

3.

Rør honningen inn i det tørre og bland godt.

4.

Fordel blandlingen tynt over to stekeplater med bakepapir.

5.

Stek i 2 etasjer på varmluftsovn i 140 g C i 35 minutter. Rør litt underveis i stekingen.

6.

Stekes til sprø og gylden. Avkjøles på brettene. Oppbevares i lufttett boks.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Server gjerne med syrnet melk eller din favoritt yoghurt naturell, og ferske bær!

Du oppnår i tillegg å sikre barna næringsrike nøtter og frø de ellers kanskje ikke spiser så mye av.

Kun en håndfull nøtter og frø forsyner kroppen med næringsstoffer som B-vitaminer, jern, kalsium, magnesium, E-vitaminer, selen, kalium, sink og omega-fettsyrer.

Det stabiliserer blodsukkeret, og sikrer energi og konsentrasjon til våre skolebarn.

Mine barn elsker denne enkle oppskriften!

Nydelig ren, naturlig smak av nøtter, frø, havre og honning. God mat for kjappe hjerner! Og helt naturlig glutenfri. Har du cøliaki skal du allikevel bare bruke havregryn merket “glutenfri”. Jeg bruker økologisk ingredienser når jeg finner dem. Både havregryn og planteolje ganske lett tilgjengelig i økovarianter.

Andre oppskrifter