Hummus med gresskar

Hummus med gresskar
Hummusen kan serveres som tilbehør til grillet kjøtt og fisk, og kan også serveres som dip til ferskt brød og kokte og rå grønnsaker.

Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Hummus med gresskar

  • 600g gresskar, i terninger
  • Havsalt og pepper
  • 3 ss extra virgine olivenolje
  • ½ ts havsalt
  • ¼ ts sort kvernet pepper
  • 230g hermetiske kikerter (uten lake)
  • 3 ss tahini
  • 3 ss extra virgine olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts malt koriander
  • ½ sitron, saften av (4-5 ss)
  • Havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Hummus med gresskar

  1. Forvarm ovnen til 180gC.
  2. Skrell gresskaret, del det i to og fjerne innmat og frø. Frøene kan du riste om du vil (link oppskrift). Skjær gresskarkjøttet i terninger på ca.2×2 cm.
  3. Ha bitene i en stor skål, hell over olje, havsalt og pepper og bland godt.
  4. Kle et stekebrett med bakepapir, ha bitene utover på stekebrettet og ovnsbak på 180gC i om lag 20-25 minutter til de er møre.
  5. Ha ovnsbakt gresskar, kikerter (avrent), olje, tahini, krydder og sitronsaft i en foodprosessor og kjør den til en jevn masse. Smak til med havsalt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
  6. Server hummusen i en vid skål, med litt sprinklet olivenolje og et dryss paprikapulver på toppen.