Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Hummus med gresskar
- 600g gresskar, i terninger
- Havsalt og pepper
- 3 ss extra virgine olivenolje
- ½ ts havsalt
- ¼ ts sort kvernet pepper
- 230g hermetiske kikerter (uten lake)
- 3 ss tahini
- 3 ss extra virgine olivenolje
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts malt spisskummen
- ½ ts malt koriander
- ½ sitron, saften av (4-5 ss)
- Havsalt og pepper etter smak
Slik gjør du
Hummus med gresskar
- Forvarm ovnen til 180gC.
- Skrell gresskaret, del det i to og fjerne innmat og frø. Frøene kan du riste om du vil (link oppskrift). Skjær gresskarkjøttet i terninger på ca.2×2 cm.
- Ha bitene i en stor skål, hell over olje, havsalt og pepper og bland godt.
- Kle et stekebrett med bakepapir, ha bitene utover på stekebrettet og ovnsbak på 180gC i om lag 20-25 minutter til de er møre.
- Ha ovnsbakt gresskar, kikerter (avrent), olje, tahini, krydder og sitronsaft i en foodprosessor og kjør den til en jevn masse. Smak til med havsalt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- Server hummusen i en vid skål, med litt sprinklet olivenolje og et dryss paprikapulver på toppen.