Koreansk kimchi  

Nydelig i kalde retter som i dipp og dressinger, i råkostsalater og som tilbehør til kjøtt og fisk.  

Kimchi er fermenterte grønnsaker og er en genial måte å bruke restemat på. Kimchi smaker nydelig til kjøttretter og salater, og det er superenkelt å lage. Mange med forstoppelse, irritert tarm eller oppblåst mage sverger til fermentert mat og drikke for å berike bakteriesamfunnet sitt i tarmen.

Viktig ved fermentering: Husk at grønnsakene må ligge under vann. Legg en kokt, flat sten eller noe annet på toppen, som holder dem nede. La de stå i 3 dager om du har fått muggdannelse før, og sett glasset i kjøleskapet for videre fermentering. Prøv gjerne 3 ss myse om du ikke lykkes. Husk glasset må ikke ha sollys.

Prøv også:

Brukes i kalde retter som i dipp og dressinger, i råkostsalater og som tilbehør til kjøtt og fisk.  

Få flere oppskrifter på fermentert mat i boken “Tarmens medisin“.

Ingredienser

Koreansk kimchi  

  • 1 kinakål (bruk kun den grønne delen av bladene) 
  • 3 stilker vårløk 
  • 3 gulerøtter 
  • 30 g ingefær, finhakket 
  • 5 fedd/2 hele kinesiske hvitløk 
  • 1 rød chili uten frø, finhakket 
  • 1 ss honning
  • 4 ss tamari (naturlig fermentert, glutenfri soya) 
  • 4 ss fiskesaus (uten tilsetningsstoffer) 
  • 2 ss myse

Slik gjør du

Koreansk kimchi  

  1. Rens, skyll, tørk og kutt opp grønnsakene.  
  2. Skjær av den hvite stilken på kinakålbladene. 
  3. Finkutt kinakål, vårløk og gulerøtter. Bland dressing av finhakket ingefær, hvitløk, chili, honning, tamari, fiskesaus og myse.  
  4. Bland grønnsakene og sausen og kna sausen godt inn så grønnsakene begynner å safte seg. 
  5. Ha kimchien over på et glass, dekk glasset med et tøystykke og en strikk og la stå på benken i romtemperatur i 10-14 dager. 
  6. Oppbevares så i kjøleskap. 

Brukes i kalde retter som i dipp og dressinger, i råkostsalater og som tilbehør til kjøtt og fisk.