Kremet fiskesuppe

Du kan bruke det du har for hånden av fisk og skalldyr. Er det noen fiskestykker til overs fra en fiskemiddag har du nydelig kremet fiskesuppe til forrett neste dag om du vil. I tillegg får du 4 ulike sorter grønnsaker og den runde smaken gjennom helsebringende melkefett i både fløte og smør. Server gjerne fiskesuppen med hjemmelaget knekkebrød.

Du kan bruke det du har for hånden av fisk og skalldyr. Er det noen fiskestykker til overs fra en fiskemiddag har du nydelig kremet fiskesuppe til forrett neste dag om du vil. I tillegg får du 4 ulike sorter grønnsaker og den runde smaken gjennom helsebringende melkefett i både fløte og smør. Server gjerne fiskesuppen med hjemmelaget knekkebrød.

Ingredienser

Kremet fiskesuppe

0.5 gulrøtter

0.25 fennikkel

37.5 g frosne grønne erter

1.5 sjalottløk

0.5 ss smør til steking

62.5 g filet av rød fisk (laks, ørret )

62.5 g hvit fisk (steinbit, torsk, kveite osv.)

25 g rensede reker

0.25 liter fiskekraft (bruk ev. fiskebuljongterning/ fiskefond)

1 ss landhvete (ev. speltmel) av urkorn

1 ss smør til gjevning

0.5 dl fløte

0.25 ss hvitvinseddik

salt/pepper etter smak

Slik gjør du

Kremet fiskesuppe

1.

Hakk sjalottløk og kutt gulrøtter og fenikkel i små terninger. Fres løk og grønnsaker lett i pannen i 2 ss smør. Fordel de freste grønnsakene på 4 suppetallerkener.

2.

Lag 1 liter fiskekraft (bruk ev.fiskebuljongterning/ fiskefond). Lag gjevning av 4 ss smør og 4 ss hvetemel. Spe med fiskekraften.

3.

Del fiskestykkene i små terninger og trekk dem i fiskekraften i 5 minutter. Tilsett fløte og hvitvinseddik og smak til med salt og pepper. Rens rekene og fordel dem i hver tallerken. Øs den kremede fiskekraften og fisketerningene opp i hver suppetallerken.

4.

Strø gjerne litt hakket gressløk på toppen og server med det samme.

Andre oppskrifter