Krydret kyllingsandwich med aioli

Lagde du oppskriften Spicy kyllingsalat som jeg lanserte for en tid tilbake? Her følger en like nydelig rett som du kan anvende resten av den hjemmelagde krydderblandingen i. Denne retten gir en fin fordeling mellom plantebasert og animalsk mat. En oppskrift som dette med mye grønt og bare litt kjøtt gjør at du kan koste på deg kyllingkjøtt av god kvalitet. Når jeg spiser kylling som har hatt det godt, så får jeg det bedre. Og husk; La planter berike livet ditt!

Lagde du oppskriften Spicy kyllingsalat som jeg lanserte for en tid tilbake? Her følger en like nydelig rett som du kan anvende resten av den hjemmelagde krydderblandingen i. Denne retten gir en fin fordeling mellom plantebasert og animalsk mat. En oppskrift som dette med mye grønt og bare litt kjøtt gjør at du kan koste på deg kyllingkjøtt av god kvalitet. Når jeg spiser kylling som har hatt det godt, så får jeg det bedre. Og husk; La planter berike livet ditt!

Ingredienser

Kyllingsandwich

1 skiver grovbrød med smør

0.5 øko kyllingbryst (1/2 per person)

0.5 ss hjemmelaget grillkrydder (resten kan du bruke i Spicy kyllingsalat)

0.25 ss Smøremyk Rapskokos/kokosfett til steking

25 g blandet grønn salat

1 tomater i skiver

0.125 agurk, i biter

0.25 liten rødløk, i skiver

gressløk

0.5 avokado, delt i skiver

72.5 eske øko kikerter

0.25 eske østerssopp (eller annen sopp)

1 ss aioli som du enkelt lager ved å presse hvitløk i hjemmelaget majones

Hjemmelaget grillkrydder

0.25 ss havsalt eller himalayasalt

0.25 ss tørket oregano

0.625 ss paprika

0.125 ss sort pepper

0.25 strøken ts cayennepepper

0.125 ss malt koriander

0.125 ss spisskummin

0.125 ss gurkemeie

Slik gjør du

Kyllingsandwich

1.

Smelt smøret i en stekepanne på moderat temperatur. Krydre kyllingbrystene godt og stek dem i 3-4 minutter på hver side. Skjær dem så i 1,5-2cm tykke skiver og stek dem litt til, så de er passe gjennomstekt. Legg til side.

2.

Skjær opp fire skiver grovbrød og ha på smør. Skyll kikerter, vask og skjær opp salatingrediensene. Dander salaten, legg på kyllingskivene, ha sopp over og aioli og gressløk på toppen.

3.

Bruk gjerne andre salatgrønnsaker og annen type sopp. Krydret kyllingsandwich er supergodt med sopp, salat og aioli uansett.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Fyll et pitabrød eller nyt alle ingrediensene til saftig foccaccia eller på skiver av HjertebrødAioli lager du enkelt ved å presse hvitløk i hjemmelaget majones.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Smarte nytelser”.

Andre oppskrifter