Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen.
Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Prøv også disse hverdagsfavorittene:
Ingredienser
Kyllingklubber i tomatsaus
- 800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår
- fersk, økologisk persille
- 6 ss økologisk honning
- 2 økologiske gule løk
- 2 ss økologisk, fersk ingefær
- 1 økologisk chili
- 6 økologiske hvitløksfedd
- 4 ss økologisk eplecidereddik
- 2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater
- 0.5 dl økologisk olivenolje
- 100 g økologiske byggryn
- 2 økologiske fennikler
- 1 økologisk sitron
- kajennepepper
- salt og pepper
Slik gjør du
Kyllingklubber i tomatsaus
- Varm stekeovnen til 200 C.
- Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.
- Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.
- Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.
- Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
- Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.