Kyllingklubber

i tomatsaus

Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen.

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Prøv også disse hverdagsfavorittene:

Ingredienser

Kyllingklubber i tomatsaus

  • 800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår
  • fersk, økologisk persille
  • 6 ss økologisk honning
  • 2 økologiske gule løk
  • 2 ss økologisk, fersk ingefær
  • 1 økologisk chili
  • 6 økologiske hvitløksfedd
  • 4 ss økologisk eplecidereddik
  • 2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater
  • 0.5 dl økologisk olivenolje
  • 100 g økologiske byggryn
  • 2 økologiske fennikler
  • 1 økologisk sitron
  • kajennepepper
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kyllingklubber i tomatsaus

  1. Varm stekeovnen til 200 C.
  2. Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.
  3. Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.
  4. Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.
  5. Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
  6. Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.