Lam biryani av norsk lam

Serveres med med yoghurtsaus og dampet brokkoli eller annet grønt

Nydelig Lam biryani av norsk lam

Jeg elsker langkokte gryter slik som denne tradisjonelle indiske lammegryten lam biryani. Vi har god tilgang på norsk lam hele året, og lammekjøtt betyr næringsrikt kjøtt fra beitedyr. Lag dobbel porsjon og del med eldre familiemedlemmer som nå må holde seg hjemme for å unngå coronasmitte. Min lam biryani serveres gjerne med med yoghurtsaus og dampet brokkoli eller annet grønt.

Prøv også disse oppskriftene på herlige gryter:

Ingredienser

Porsjoner:

Lam biryani av norsk lam

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein (fårikålkjøtt)
  • 2 ss klaret smør
  • 2 ss gul karripaste
  • 4 båter hvitløk
  • 2 gule løk
  • 4 ss hakket frisk koriander (eller tørket)
  • 4 ss hakket frisk mynte (eller tørket)
  • 5 dl vann
  • 2 dl ris
  • 0.5 ts kardemomme (eller 6 hele kardemommefrø)
  • 1 kanelstang

Yoghurtsaus

  • 1,25 dl gresk yoghurt eller Yokos naturell
  • 2 ss frisk, hakket koriander
  • 1 ts rå honning
  • ¼ ts havsalt
  • ¼ ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

Lam biryani av norsk lam

  1. La lammekjøttet brunes lett i klaret smør og gul karripaste, på moderat varme, i en gryte sammen med båter av løk. Tilsett urter og hvitløk og surr videre i 1 minutt før du heller over vannet og lar gryten småputre i 2 timer. Tilsett litt mer vann om nødvendig. Sett gryta kjølig over natten.
  2. På dag 2, eller når gryten skal serveres, så ha 2 ss klaret smør og kardemomme i en stekepanne. Tilsett risen og surr den i 3-4 minutter. Sett gryta med lammekjøttet på middels temperatur til oppvarming. Slå så den krydrete risen opp i lammegryta, tilsett kanelstangen og la gryta putre videre til risen er ferdig kokt (etter anvisning på pakken).
  3. Serveres med yoghurtsaus, dampet brokkoli og ristet brød eller knekkebrød

Yoghurtsaus

  1. Rør sammen gresk yoghurt/Yokos, honning, koriander og krydder. Settes kaldt til servering.