Kjøtt fra beitedyr, fiberrike rotgrønnsaker, hvitløk, løk og kikerter er mat for bakterie-Mons. I denne lammegryta får du alt dette i passe porsjoner, og det er godt for både kroppen og for miljøet!
Denne retten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2. Bli gjerne med i Facebook-gruppen til “Bra godt” for flere oppskrifter, tips og gode byttetriks.
Prøv også:
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.
Ingredienser
Porsjoner:
Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker
- 600 g lammekjøtt i terninger (bok, nakke)
- 3 ss flytende Rapskokos/Smøremyk Rapskokos til steking
- 500 g kålrot, i terninger (1,5x1,5cm)
- 2 store gulrøtter, i skiver (ca.175g)
- 1 pastinakk, i terninger (ca.150g)
- 0.5 dl extra virgin olivenolje
- 200 g kikerter (1 kokte)
- 2 gule løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- ½ rød chilli, hakket uten frø
- 0.5 ts spisskummen
- 1 ss karri
- 1 ss tomatpurè
- 100 g hakket soltørket tomat
- 5 dl øko grønnsaksbuljong (1 ss øko buljongpulver + 0,5l vann)
- jevning av 2 ss øko finmalt spelt + 0,5dl kaldt vann
- havsalt og sort kvernet pepper etter smak
- fersk hakket bladpersille og timian strøs over
Slik gjør du
Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker
- Skjær kjøttet i store terninger
- Varm en stekepanne og tilsett 2 ss smør.
- Brun kjøttet i gryta på moderat temperatur. Krydre med havsalt og sort, kvernet pepper.
- Hell kjøttet over i ei gryte.
- Grovhakk løken og la den surre i 1 ss smør til den er blank. Tilsett hvitløk, chili, spisskummen, tomatpurè, karri og soltørket tomat. La det surre i ett minutt før du slår grønnsaksbuljongen over. Slå det over kjøttbitene i gryta. Rens og hakk grønnsakene i biter og ha dem oppi gryta sammen med kikertene. La så gryta putre på lav temperatur i 30-40 minutter til grønnsakene er møre.
- Jevn til slutt gryta med meljevning om nødvendig. La putre i 10 minutter så melsmaken forsvinner. Smak til med havsalt og pepper og strø frisk timian og hakket bladpersille over ved servering.