Lune multer med ristede hasselnøtter

Jeg liker multene mest mulig naturell, aller helst rå, og ikke kokt til syltetøy og suppe. Jeg liker tanken på at alt av smaksstoffer og plantestoffer er vel bevart. En nytelse både for gane og kropp. Her får du oppskriften på en enkel, men utrolig god hverdagsdessert med multer.

Jeg liker multene mest mulig naturell, aller helst rå, og ikke kokt til syltetøy og suppe. Jeg liker tanken på at alt av smaksstoffer og plantestoffer er vel bevart. En nytelse både for gane og kropp. Her får du oppskriften på en enkel, men utrolig god hverdagsdessert med multer.

Ingredienser

Lune multer med ristede hasselnøtter

400 g multer

4 ts rå bringebærhonning

1 ts vaniljeekstrakt

8 ss rømme/gresk yoghurt/yoghurt av kokosmelk

2 dl hasselnøtter

Slik gjør du

Lune multer med ristede hasselnøtter

1.

Multene varmes forsiktig, men ikke >50gC. Rør inn honning og vanilje så den litt faste honningen løser seg.

2.

Grovhakk hasselnøttene og rist dem i en tørr panne.

3.

Server de lune multene lag på lag med rømme/yoghurt og ristede hasselnøtter.

Lune multer med ristede hasselnøtter ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

 

Tips

Prøv også disse smarte nytelsene:

Andre oppskrifter