Jeg har dessverre ikke plukket egne multer i år, men fikk kjøpt noen spann friske multer på butikken. Koking til saft og syltetøy ødelegger mye næring i multene, så det er bedre å røre bærene til rørt syltetøy eller å fryse dem ned hele i kurver så du kan nyte dem friske gjennom vinteren. Jeg har laget en multeiskake som står i fryseren og har rørt litt av multene sammen med kokosblomstsukker og chiafrø til en spennende multegelè. Det ble en aldeles nydelig multegelè proppfull av både smak og næring!
Prøv også:
Ingredienser
Rørte multer med chiafrø
- 2.5 dl multer
- 1 dl kokosblomstsukker
- 2 ss chiafrø
Slik gjør du
Rørte multer med chiafrø
- Kjør ingrediensene sammen med stavmikser eller i en blender.
- Ha røren over på et lufttett glass og sett det i kjøleskapet i minimum 2 timer så chiafrøene får svelle. Jeg lar det stå over natten.
Og vips så har du verdens lekreste multegelè med all næringen fra hvert eneste bær vel bevart.