Marsipanbrownies

Fra serien “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på den nydeligste brownies som bare må prøves.

Fra serien “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på den nydeligste brownies som bare må prøves.

Ingredienser

Marsipanbrownie

80 g øko dadler

80 g hjemmelaget marsipan

30 g øko mandler

30 g øko mandelmel

3 ss kakaopulver

2 ss kokosolje

2 øko egg

Slik gjør du

Marsipanbrownie

1.

Findel dadlene i en kjøkkenmaskin. Hvis de ikke er veldig bløte, legg de i vann først

2.

Riv marsipanen grovt. Hakk mandlene

3.

Rør dadler, marsipan, mandler, mandelmel og kakao sammen

4.

Tilsett en klype salt og oljen

5.

Rør tilslutt i eggene, ett om gangen

6.

Legg bakepapir i en form (ca. 16×16 cm)

7.

Bred deigen ut i formen og stek på 175 grader i 25-30 minutter

8.

La kaken avkjøle seg og skjær den ut i små, kvadratiske browniesstykker

Lag gjerne din egen marsipan hvis du ønsker brownies uten sukker:

Blend 100 g mandler med skall til fint mel (eller bruk mandelmel). Hakk og blend 3 tørkede aprikoser og 4-5 dadler sammen med så lite kokende vann som mulig. Fruktene skal ha purè-konsistens. Elt purèen inn i mandelmelet. Tilsett ev. mer mandelmel, hvis massen ikke er fast nok. Legg marsipanen i kjøleskapet et par timer, før du bruker den.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter