Melkefri Dalgona iskaffe

Melkefri Dalgona iskaffe
Av pulverkaffe, agave og varmt vann lager du det deiligste skummet, og serverer det på toppen av et glass plantebasert drikke med isbiter. Og vips så er den deiligste iskaffen klar!

Dalgona er en trendy iskaffe som opprinnelig kommer fra Sydkorea. Gjennom generasjoner har koreanere kunnet nyte denne lekre kaffedrikken basert på iskald melk toppet med et tykt lag kaffeskum av pisket espresso og sukker. Min Dalgona iskaffe er laktosefri, plantebasert og kun søtet med litt agave. Nyt en iskald Dalgona i vårsolen du også.

TIPS: vil du ha en litt mettende variant så reduserer du mengden Mylk til 1 dl og tilsetter 0,5 dl kokosmelk. Og vil du ha den koffeinfri så finnes det koffeinfri pulverkaffe i de fleste butikker.

Prøv også disse oppskriftene:

Kaffedrikken bør nytes på formiddagen, slik at koffeinet ikke ødelegger søvnkvaliteten din.

Ingredienser

Porsjoner:

Melkefri Dalgona iskaffe

  • 2 ss pulverkaffe/frysetørret kaffe
  • 2 ss kokende vann
  • 1.5 ts agave
  • 1 håndfull isbiter
  • 3 dl Mylk havremandel (eller annen plantedrikk)

Slik gjør du

Melkefri Dalgona iskaffe

  1. Ha pulverkaffe, kokende vann og agave i en liten bolle.
  2. Pisk med håndmikser i 2-3 minutter til blandingen blir tykk, lys brun og kremete.
  3. Fyll to høye glass med isbiter og Mylk, topp med kaffekremen og nyt.