Melkefri pannacotta

med nydelig karamellsaus og krønsj av hjemmelaget mandelkrokan.

Pannakotta er en italiensk dessertklassiker av fløte. Bytter du ut kremfløten med MYLK så kan du få en melkefri, vegan variant. Prøv MYLK pannakotta med nydelig karamellsaus og krønsj av hjemmelaget mandelkrokan.

Prøv også disse oppskriftene på smarte og kjempegode hverdagsdesserter når du får lyst på noe godt:

 

Ingredienser

Karamellsaus

  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 1 dl MYLK havremandel
  • 1 klype havsalt

Pannacotta

  • 3 dl MYLK havremandel
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel
  • 2 ss øko lønnesirup/2 ss Agave
  • 1 vaniljestang /1/2 ts vaniljefrø/1 ts vaniljeekstrakt

Mandelkrokan

  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 0.5 dl mandler, hakkede
  • 0.5 ts kanel

Slik gjør du

Karamellsaus

  1. Ha ingrediensene i en kasserolle og varm under omrøring til blandingen koker. Slå varmen litt ned og la sausen småputre i 5-7 minutter, slik at den karamelliseres.
  2. Fordel så sausen i to porsjonsformer og hell litt på formene så sausen dekker hele bunnen.
  3. Sett formene i fryseboksen mens du lager pannakottaen.

Pannacotta

  1. Rør sammen MYLK og Johannesbrødkjernemel i en kasserolle til en klumpfri røre. Pisk så inn resten av ingrediensene. Sett kasserollen på platen og varm under omrøring til kokepunktet. Slå varmen og rør til den tykner.
  2. Ta formene ut av fryseboksen. Hell pannacottarøren over karamellsausen i de kalde formene. Sett så formene i kjøleskapet i 3-4 timer, så smakene får sette seg.

TIPS: Har du ikke Johannesbrødkjernemel fra helsekosten, så kan du bruke gelatin til å tykne pannakottaen din med.

Mandelkrokan

  1. Ha kokosblomstsukker, hakkede mandler og kanel i en stekepanne på moderat temperatur og rør til sukkeret smelter omkring mandlene. Avkjøl.
  2. Server MYLK pannakotta med biter av mandelkrokan og litt frukt og bær for eksempel physalis eller pasjonsfrukt.