Oppskrifter

Tjukkmjølkspannacotta

med hassenøtter, bjørnebær, blåbær og mørk sjokolade

Tjukkmjølkspannacotta er en nydelig dessert med italienske impulser. Desserten er enkel å tilberede og kan lages enda flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Denne hverdagsdesserten ble laget i tv-serien «Bra godt» på TV2.

Prøv også disse deilige hverdagsdessertene:

 

Ingredienser

Tjukkmjølkspudding

  • 2.5 dl tjukkmjølk
  • 2.5 dl fløte
  • 100 g kaldslynget honning
  • 1 vaniljestang
  • 3 gelatinplater
  • 1 dl hassenøtter
  • 16 friske bjørnebær
  • 1 dl friske blåbær
  • 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Tjukkmjølkspudding

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter
  2. Varm opp fløten sammen med vaniljestangen
  3. Løs opp gelatinen i fløten og la stå til fløten har romtemperatur
  4. Rør ut honningen i fløten
  5. Fjern vaniljestangen og rør inn tjukkmjølken
  6. Ha blandingen i glass og sett til avkjøling
  7. Server puddingen med grovhakkede nøtter, friske bær og sjokolade. Du kan også kjøre for eksempel bjørnebærene til en bærsaus med en stavmikser og servere til desserten