Misoglasert laks med ostegratinert brokkoli

Misoglasert laks Berit Nordstrand
Retten går raskt og lage og egner seg like godt til hverdags som til fest

Gjennom generasjoner har asiatiske kulturer skapt umami smak på sjømat med fermentert soya av ulike slag. Min familie elsker misoglaserte laks – prøv den du også. Den går raskt og lage og egner seg like godt til hverdags som til fest.

Fet fisk som laks bidrar med omega-3-fettsyrer som bidrar til å dempe inflammasjon i kroppen. Det gjør den både gjennom å øke nivået av omega-3 i forhold til omega-6, og gjennom å bidra med fiskeprotein med bioaktive peptider.

For best mulig antiinflammatorisk effekt vil jeg du skal kutte omega-6-rike planteoljer, som soyaolje, solsikkeolje og maisolje og sikre deg en daglig dose god norsk tran hver dag hele året.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Misoglasert laks

  • 300 g laksefilet (150g/pers)
  • 2 ts misopaste (evt. glutenfri soyasaus eller tamari)
  • 2 ts honning
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 brokkoli, i biter
  • 4 ss ekstra virgine olivenolje
  • havsalt og sort kvernet pepper
  • revet gulost/fetaost i biter

Slik gjør du

Misoglasert laks

  1. Forvarm ovnen til 180gC
  2. Rør sammen ingrediensene til marinaden, pensle laksestykkene, dryss med sesamfrø og la de ligge i min 30 minutter så smakene får sette seg.
  3. Del brokkolibuketten i småbuketter, så de kan bli passe stekt på 15 minutter i ovnen. Legg laksestykker og brokkolibuketter i en liten ildfast form. Ha olivenolje og revet ost over brokkolibukettene. Til slutt et dryss havsalt og sort kvernet pepper. Set formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 min på 180gC til laksen er passe stekt.