Gjennom generasjoner har asiatiske kulturer skapt umami smak på sjømat med fermentert soya av ulike slag. Min familie elsker misoglaserte laks – prøv den du også. Den går raskt og lage og egner seg like godt til hverdags som til fest.
Fet fisk som laks bidrar med omega-3-fettsyrer som bidrar til å dempe inflammasjon i kroppen. Det gjør den både gjennom å øke nivået av omega-3 i forhold til omega-6, og gjennom å bidra med fiskeprotein med bioaktive peptider.
For best mulig antiinflammatorisk effekt vil jeg du skal kutte omega-6-rike planteoljer, som soyaolje, solsikkeolje og maisolje og sikre deg en daglig dose god norsk tran hver dag hele året.
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Porsjoner:
Misoglasert laks
- 300 g laksefilet (150g/pers)
- 2 ts misopaste (evt. glutenfri soyasaus eller tamari)
- 2 ts honning
- 1 ss olivenolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 brokkoli, i biter
- 4 ss ekstra virgine olivenolje
- havsalt og sort kvernet pepper
- revet gulost/fetaost i biter
Slik gjør du
Misoglasert laks
- Forvarm ovnen til 180gC
- Rør sammen ingrediensene til marinaden, pensle laksestykkene, dryss med sesamfrø og la de ligge i min 30 minutter så smakene får sette seg.
- Del brokkolibuketten i småbuketter, så de kan bli passe stekt på 15 minutter i ovnen. Legg laksestykker og brokkolibuketter i en liten ildfast form. Ha olivenolje og revet ost over brokkolibukettene. Til slutt et dryss havsalt og sort kvernet pepper. Set formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 min på 180gC til laksen er passe stekt.