Nydelig linsegryte med torsk

Varmende, mettende og proppfull av smak og næring!

Linsegryte med torsk er en smaksfull fiskerett med deilige smaker og masse byggeklosser. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Mens jeger-og sankermannen på en gjennomsnittlig dag spiste imponerende 100-150 gram fiber per dag, så spiser vi moderne mennesker knappe 11-20gram. Fiber er maten til dine gode tarmbakterier. Spis mer fiber, med andre ord: slutt å sultefore dine gode tarmbakterier og nyt gode bakteriers verk. Oppnå betydelig bedre beskyttelse mot både overvekt, type-2-diabetes, hjerte-karsykdom, kroniske betennelsestilstander, nyre-og leversykdom og flere typer kreft*

Spis derfor mer havre og bygg (betaglukan), drikk havre-og havremandel drikk, spis mer belgfrukt (erter, linser, bønner), kalde poteter i potetsalat og grønne bananer (resistent stivelse), rå hvitløk, løk, rå asparges, løk, og sikre deg mer pektin fra sitrus, eple, rotgrønnsaker og nøtter.

 

*Dahl, Wendy J., et al. “Health benefits of fiber fermentation.” Journal of the American College of Nutrition 36.2 (2017): 127-136.

Ingredienser

Linsegryte med torsk

  • 500 g puylinser
  • 175 g røkt bacon 
  •  2 gulrøtter 
  • 1 løk 
  • 2 hvitløkfedd 
  • 175 g purre
  • 175 g stangselleri
  • 1 dl extra virgin olivenojle 
  • ½ glass tørr hvitvin 
  • 1 ½ liter kjøtt-eller grønnsakskraft 
  • 3 timianstilker
  • 1 laurbærblad 
  • Nykvernet pepper 
  • Havsalt

Slik gjør du

Linsegryte med torsk

  1. Skyll linsene under rennende vann 
  2. Skjær baconet i små terninger 
  3. Skrell løk, gulrot og hvitløk og rens purre og stangselleri 
  4. Skjær opp i terninger 
  5. Varm olivenoljen i en stekepanne, og steik baconet gyllenbrunt 
  6. Ha i alle grønnsakene og la det frese i 1 minutt 
  7. Tilsett linser og bland godt 
  8. Hell i vin og kraft, og ha i timian og laurbærblad. 
  9. La det koke opp. Demp varmen, og la det putreforsiktig videre. La linsene koke i ca 30 min, eller til de er møre. 
  10. Rør i masse nykverna pepper, og smak til med havsalt. 
  11. Serveres med torskestykke 
Tags from the story
, , , ,