Oppskrifter / Smaksrik lompepizza
Smaksrik lompepizza
Denne oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018. Den er enkel å gjennomføre med få ingredienser og den smaker kjempegodt! Det faktum at det er linser i kjøttblandingen gjør retten mer mettende, i tillegg til at mengden kjøtt som konsumeres per person reduseres. Restene av kjøttblandingen kan også fint brukes til å lage retter som f.eks lasagne.
Denne oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018. Den er enkel å gjennomføre med få ingredienser og den smaker kjempegodt! Det faktum at det er linser i kjøttblandingen gjør retten mer mettende, i tillegg til at mengden kjøtt som konsumeres per person reduseres. Restene av kjøttblandingen kan også fint brukes til å lage retter som f.eks lasagne.
Ingredienser
Lompepizza med linser
100 g kjøttdeig
150 g linser (allerede kokte)
0.25 ss tomatpuré
75 g gram revet ost
1 stk tortillalefser/speltlomper
0.25 ss spisskummen
0.25 ss paprikakrydder
0.25 ts pepper
0.25 ts chilipulver
0.5 bokser knuste tomater
1 klype mais (boks)
Slik gjør du
Lompepizza med linser
1.
Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, før du har i de allerede kokte linsene, og lar det steke litt til.
2.
Deretter har du i de knuste tomatene, tomatpureen, maisen og krydderet.
3.
Skru på ovnen på 190 grader over- og undervarme, og legg lefsene/lompene på et bakepapir og deretter på et stekebrett.
4.
Ha på ønsket mengde av kjøttblandingen og ost, før «pizzaene» stekes i ovnen til osten er smeltet.
5.
TIPS: ha over en neve ruccolasalat og en dæsj rømme ved servering
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også disse smaksrike, enkle og raske oppskriftene