Asiatisk fiskegryte på 1-2-3

På jakt etter en rett som gjør at barn og ungdom i huset vil elske fisk? Da bør du prøve denne. Ta dem med på hakkingen av grønnsaker, og gryta er ferdig på få minutter. Ønsker du litt tynnere saus, så spe gjerne med litt vann eller grønnsakskraft. Liker de ikke sopp, så bytter du ut soppen med andre grønnsaker som for eksempel søtpotet, gresskar eller squash.

På jakt etter en rett som gjør at barn og ungdom i huset vil elske fisk? Da bør du prøve denne. Ta dem med på hakkingen av grønnsaker, og gryta er ferdig på få minutter. Ønsker du litt tynnere saus, så spe gjerne med litt vann eller grønnsakskraft. Liker de ikke sopp, så bytter du ut soppen med andre grønnsaker som for eksempel søtpotet, gresskar eller squash.

Ingredienser

400 g fisk, filet (jeg brukte torsk)

2 ss stekefett (eks cocosa, olivenolje, ghee)

1 ss fersk ingefær, revet

2 fedd hvitløk

1 brokkoli, i fine buketter

150 g sopp, i skiver (kan byttes med andre grønnsaker)

200 g cherrytomater, delt i to

2 ss karripasta, rød (smak til)

400 ml kokosmelk (1 boks)

2 ss fiskesaus

1 ss kokosblomstsukker (eller honning)

1 lime, saften av

Garnityr: 1 gulrot, i tynne strimler (bruk mandolin eller rivjern), bønnespirer, frisk koriander og grønnkål chips

Slik gjør du

1.

Lag grønnkål chips (se link til oppskrift nedenfor)

2.

Skjær fisken i store terninger (2x2 cm) og sett den til side.

3.

Rens, hakk og del opp grønnsaker.

4.

Surr fersk ingefær, hvitløk, sopp, brokkoli og karripasta i litt stekefett i ei gryte på moderat temperatur i 1-2 minutter.

5.

Tilsett kokosmelk, kokosblomstsukker og fiskesaus, og smak til med limesaft.

6.

Hell cherrytomatene i gryta, sett på lokk og la gryta trekke rett under kokepunktet 1-2 minutter, så smakene får sette seg.

7.

Tilsett fiskebitene rett før servering, trykk dem ned i kraften så de får trekke 2 minutter til de er gjennomvarme.

8.

Server gryta i varme skåler med litt gulrotstrimler og bønnespirer i bunnen. Topp med frisk koriander og sprø grønnkål chips. Retten er en vinner her hjemme hos oss. Jeg serverer den både til hverdags og til fest. Bon apetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Oppskrift: Grønnkål-crisp her

  • Lag en stor porsjon og ha middag i 2 dager. Fisk eller skalldyr tilsetter du bare rett før servering. Gryta er også kjempegod uten fisk og sjømat for de som av ulike årsaker ikke spiser fisk eller måtte ønske en vegansk variant.

  • Bli medlem av klubb Nordstrand for flere eksklusive oppskrifter hver uke!

Andre oppskrifter