Oppskrifter / Grønnkål-crisp
Grønnkål-crisp
Har du grønnkål, så kan du lage hjemmelaget supergod snacks som du kan nyte hver dag om du vil. Denne retten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2. Her finner du fremgangsmåte både for stekeovn og airfryer.
Har du grønnkål, så kan du lage hjemmelaget supergod snacks som du kan nyte hver dag om du vil. Denne retten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2. Her finner du fremgangsmåte både for stekeovn og airfryer.
Ingredienser
200 g grønnkålblader
0.5 dl olivenolje
Slik gjør du
I stekeovn
1.
Forvarm ovnen til 175 g C.
2.
Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.
3.
Ha alt i en bolle sammen med olje og salt.
4.
Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.
5.
Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne.
I airfryer:
1.
Formvarm airfryer til 200 grader.
2.
Vask og tørk grønnkålen, og riv kålbladene av stilken. Riv i passende biter.
3.
Ha i en bolle med olje og salt.
4.
Legg kålen ut over stekebrettet i airfryeren. Så lenge det kommer litt luft imellom lagene går det fint med flere lag.
5.
Airfryes i 7-9 minutter. Følg med litt underveis. De skal fortsatt være grønne når de er ferdige, men skal ha fått en crispy tekstur.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt.
Grønnkål er en av de sunneste grønne grønnsakene vi har der den formerlig strutter av antioksidantkraft, vitaminer og mineraler. Den har kraftig smak, nesten helt uten kalorier og kan benyttes i mange spennende retter. Benytt den i retter som pizza, pai, pasta, salater, mos og pureer.
Og har du grønnkål til overs? Da er hjemmelaget grønnkålkrisp fantastisk godt.
Prøv også: