Grønnsaksform

Vet du ikke hva du skal ha til middag i dag, så er grønnsaksform som tilbehør til et lite stykke pannestekt fisk eller kjøtt utrolig enkelt og godt. Handle inn grønnsaker i alle regnbuens farger og eksperimenter med ulike slag. Kutt stivelsesrike rotgrønnsaker i terninger og skiver og putt dem i ovnen først sammen med en håndfull småpoteter. Mye stivelse betyr lang steketid. Cherrytomater og grønnkål har du opp i formen etter halv steketid, så alt blir ferdig samtidig. Så enkelt og så godt!

Vet du ikke hva du skal ha til middag i dag, så er grønnsaksform som tilbehør til et lite stykke pannestekt fisk eller kjøtt utrolig enkelt og godt. Handle inn grønnsaker i alle regnbuens farger og eksperimenter med ulike slag. Kutt stivelsesrike rotgrønnsaker i terninger og skiver og putt dem i ovnen først sammen med en håndfull småpoteter. Mye stivelse betyr lang steketid. Cherrytomater og grønnkål har du opp i formen etter halv steketid, så alt blir ferdig samtidig. Så enkelt og så godt!

Ingredienser

1 rød chilli, finhakket

4 fedd hvitløk, finhakket

4 små gulrøtter, i skiver

12 perlepoteter (større poteter skjæres i skiver)

1 eske cherrytomater (12-15 stk)

2 blader grønnkål, rives i småbiter

0.5 dl ekstra virgin olivenolje

0.5 ts havsalt

0.25 ts kvernet sort pepper

1 ts tørket timian

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen på 175gC.

2.

Finn frem en ildfast form.

3.

Ha finhakket chilli og hvitløk i formen sammen med oljen.

4.

Sett formen midt i ovnen og stek ca.30-40 minutter.

5.

Så vasker du grønnkålbladene og river dem i passe biter. Vask til sist cherrytomatene. Ha grønnkål og cherrytomater i formen mot slutten av steketiden, dvs. de siste 10 minuttene.

6.

Formen er ferdig når potetene er møre.

7.

Server grønnsaksformen sammen med et stykke ren fisk eller rent kjøtt som du pannesteker i litt smør sammen med en urtekvast (eks. rosmarin eller timian).

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Så er det bare å kose seg.

Prøv også disse smarte rettene:

Andre oppskrifter