Avokadodip – næringsbombe og nytelse

Avokado er en næringsbombe. Spiser du to spiseeskjer avokado, får du faktisk i deg omkring 20 vitaminer og mineraler, samtidig som du senker kolesterolet.

Avokado er en næringsbombe. Spiser du to spiseeskjer avokado, får du faktisk i deg omkring 20 vitaminer og mineraler, samtidig som du senker kolesterolet.

Ingredienser

2 modne avokado

2 ss sitronsaft

1 dl fullfett rømme (gjerne økologisk)

salt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Mos avokadokjøttet med gaffel. Rør inn sitronsaft og rømme. Smak til med salt og pepper.

Brukes som dip til grønnsaksstaver (agurk, gulerot, paprika, stangselleri, kålrot, blomkålbuketter, brokkolibuketter osv.) eller til småbiter av knekkebrød. Også nydelig sammen med litt kjøttpålegg på brødskiven.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

En hel middels stor avokado inneholder ca. 21 gram fett. Det meste av dette er imidlertid umettet fett. Avokado er svært vitamin-og mineralrik. B-vitaminer, C-vitaminer, E-vitaminer og K-vitamin, samt kalium, magnesium, kobber, jern og sink får du i deg med denne nydelige dipen. Pantotensyre og niacin finner du også i avokado; godt for forbrenningen. Avocado har et høyere fiberinnhold enn all annen frukt, med sine 6,3 gram per 100 gram avokado.

Avokado het egentlig ahuacatl som også betyr testikkel, som kanskje gjenspeiler steinen inne i avokadoenAvokadofrukten, som egentlig er et bær, har et gulgrønt til gullgult fruktkjøtt fullt av sunne, umettede fettsyrer, som oksiderer i kontakt med luft. Derfor blir avokadoen fort grå på farge. Ha noen sitrondråper over for å dempe oksidering og udelikat gråfarge om du vil.

Tips for moden avokado:

Avokado modnes i løpet av få dager i romtemperatur. Vil du fremskynde modningen, legg avokadoen i en papirpose sammen med et eple. Når skallet gir etter for lett trykk, er avokadoen moden nok til videre bruk.

Les også: Topp 10 hjernemat tips

Andre oppskrifter