Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør – En glutenfri og vegan nytelse

Frokost uten brød og korn behøver verken være smakløst eller vanskelig. Denne enkle retten smaker vidunderlig, bidrar med en rekke gode byggeklosser og metter helt frem til lunsj. Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør er en glutenfri og vegan nytelse for store og små. Retten er også helt i tråd med boken “Omstart 30“.

Frokost uten brød og korn behøver verken være smakløst eller vanskelig. Denne enkle retten smaker vidunderlig, bidrar med en rekke gode byggeklosser og metter helt frem til lunsj. Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør er en glutenfri og vegan nytelse for store og små. Retten er også helt i tråd med boken “Omstart 30“.

Ingredienser

1 små søtpoteter (300-350g stk)

2 ss Yokos yoghurt av kokosmelk

6 valnøtter/pekannøtter

1 ss mandelsmør (eller annet nøttesmør)

0.5 øko banan, i skiver

0.25 ts kanel

Slik gjør du

1.

Nøtter bør bløtlegges i vann (1 ts havsalt per kopp nøtter) over natten (12 timer) for å fjerne antinæringsstoffer. Tørk dem i ovn eller dehydrator/sopptørke på 50g i 12-24 timer.

2.

Skrubb søtpoteten og bak den i ovn på 220 gC i 40-45 minutter til den er mør. Avkjøl søtpoteten og oppbevar den i lufttett boks i kjøleskapet.

3.

Kutt et snitt i toppen og åpne søtpoteten litt, så du kan fylle den med topping.

4.

Rist valnøtter/pekannøtter i en tørr stekepanne på moderat temperatur til du kjenner den gode duften av ristede nøtter (4-5 minutter). Avkjøl nøttene.

5.

Topp så hver søtpotet med 2 iskald Yokos, 2 ss mandelsmør, 5-6 ristede pekannøtter, ½ banan i skiver og et dryss kanel. Bon appetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Mandelsmør eller annet nøttesmør kan du kjøpe ferdig eller lage selv ved å kjøre mandler eller andre nøtter i foodprosessor helt til nøttene slipper nøttefettet. Det krever litt tålodighet og flere runder hvor du bruker en slikkepott og samler mandelhakket nede i bollen for så å starte opp foodprosessoren igjen. Da forstår du at det er en litt krevende jobb, og kan synes prisen på det ferdige glasset med mandel smør er helt ok.

Prøv også:

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)