Berits gulasj med sting

Berits gulasj med sting er perfekt når du venter middagsgjester i sommer og vil servere noe alle kan like. Gulasj kan du lage like god plantebasert som med kjøtt. Du kan også erstatte kjøttet med klippfisk om du vil. Oppskriften er stor, så du kan godt be familie og venner over på herlig mat. Eller du har middagsrester med vilje og kommer hjem til dekket bord,- jeg kaller det todagersmiddag.

Berits gulasj med sting er perfekt når du venter middagsgjester i sommer og vil servere noe alle kan like. Gulasj kan du lage like god plantebasert som med kjøtt. Du kan også erstatte kjøttet med klippfisk om du vil. Oppskriften er stor, så du kan godt be familie og venner over på herlig mat. Eller du har middagsrester med vilje og kommer hjem til dekket bord,- jeg kaller det todagersmiddag.

Ingredienser

300 g oksekjøtt (kan byttes i 1 eske kidneybønner + 1 brokkoli)

stekefett

500 g poteter

350 g kålrot (evt. sellerirot, gulrot, kålrot, søtpotet)

6 sjalottløk (evt. gul løk, da ca halvert mengde)

4 fedd hvitløk, finhakket

50 g fersk ingefær, finhakket

1 rød chilli (uten frø), finhakket

1 eske sorte bønner (á 230g)

1 glass øko tomatpure (á 180g)

6 eske hakkede øko tomater (á 390g)

1 liter kraft (kan byttes til grønnsakskraft)

0.5 liter vann

1 ss grønnsaksbuljong

1 stk purreløk

2 ts paprikapulver

2 ts røkt paprika

2 ss oregano

1 ts cayennepepper

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Skjær grønnsakene i terninger og finhakk hvitløk, sjalottløk, chilli og ingefær. Ha 2 ss stekefett i ei stor gryte og varm den til middels varme. Brun kjøttet lett. Tilsett hvitløk, chilli, sjalottløk og ingefær og la dette surre med kjøttet et par minutter.

2.

Tilsett tomatpure og krydder og surr videre et par minutter under omrøring. Hell på hakkede tomater og kraft og tilsett grønnsakene. La gulasjen putre i 20-30 minutter så smakene får sette seg. Smak til med havsalt, pepper og eventuelt litt mer cayennepepper etter smak.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Byttetriks: I min plantebaserte variant bytter jeg ut beinkraft med grønnsakskraft og kjøttbitene med bønner og brokkoli. Det blir aldeles nydelig.

Følger du Omstart30-metoden? Da bytter du helt enkelt bare ut bønner med brokkoli.

Hva er gulasj?

Gulasj er en ungarsk gryterett med kjøtt. Suppen er ofte regnet som Ungarns nasjonalrett. Navnets egentlige betydning er «gjetermat», og bestod av finskåret oksekjøtt i krydret saus.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter