Oppskrifter / Berits Prinsessegrøt – en melkefri kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær
Berits Prinsessegrøt – en melkefri kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær
Lag Berits prinsessegrøt du også – en melkefri kjøleskapsgrøt med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær. Berik kjøleskapsgrøten ved å tilsette både grønnsaker, frukt og bær. Lag en stor porsjon, fordel på mindre glass og ha ferdig kjøleskapsgrøt til både frokost og lunsj.
Lag Berits prinsessegrøt du også – en melkefri kjøleskapsgrøt med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær. Berik kjøleskapsgrøten ved å tilsette både grønnsaker, frukt og bær. Lag en stor porsjon, fordel på mindre glass og ha ferdig kjøleskapsgrøt til både frokost og lunsj.
Ingredienser
2 dl havregryn
4 ss chiafrø
4 dl Plantebasert drikke av havremandel (evt litt morsmel/morsmelkerstatning)
1.5 dl bringebær
1.5 dl revet rå rødbet
1 ts kanel
1 ts kardemomme
Slik gjør du
1.
Ha alle ingrediensene i en stor skål.
2.
Bland godt, dekk skåla med plast og sett den kjølig over natten (minst 12 timer).
3.
Fyll den over i mindre glass og oppbevar dem i kjøleskapet i 4-5 dager om du ikke spiser dem med det samme.
Ifølge Helsedirektoratet skal barn <1 ikke gis grønnsaker med mye nitrat, som spinat, ruccola, rødbete og nesle. Prinsessegrøt inneholder rødbete, og er derfor ikke anbefalt av Helsedirektoratet å gi til barn <1 år.
Les Helsedirektoratets anbefalinger for mat og måltid for spedbarn her.
Tips
Kjøleskapsgrøt betyr at ingrediensene i grøten har ligget i bløt over natten eller i minst 12 timer. Antinæringsstoffer brytes ned av enzymer som aktiveres når korn og frø legges i bløt. Antinæringsstoffer kan dempe opptaket av næring i tarmen, både ved å binde næringen og ved å hemme våre fordøyelsesenzymer. Derfor er det flott å bryte dem ned ved bløtlegging.
Prøv også disse favorittene: