Berits Prinsessegrøt – en melkefri kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær

Lag Berits prinsessegrøt du også – en melkefri kjøleskapsgrøt med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær. Berik kjøleskapsgrøten ved å tilsette både grønnsaker, frukt og bær. Lag en stor porsjon, fordel på mindre glass og ha ferdig kjøleskapsgrøt til både frokost og lunsj.

Lag Berits prinsessegrøt du også – en melkefri kjøleskapsgrøt med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær. Berik kjøleskapsgrøten ved å tilsette både grønnsaker, frukt og bær. Lag en stor porsjon, fordel på mindre glass og ha ferdig kjøleskapsgrøt til både frokost og lunsj.

Ingredienser

2 dl havregryn

4 ss chiafrø

4 dl Plantebasert drikke av havremandel (f.eks. Mylk)

1.5 dl bringebær

1.5 dl revet rå rødbet

1 ts kanel

1 ts kardemomme

Slik gjør du

1.

Ha alle ingrediensene i en stor skål.

2.

Bland godt, dekk skåla med plast og sett den kjølig over natten (minst 12 timer).

3.

Fyll den over i mindre glass og oppbevar dem i kjøleskapet i 4-5 dager om du ikke spiser dem med det samme.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kjøleskapsgrøt betyr at ingrediensene i grøten har ligget i bløt over natten eller i minst 12 timer. Antinæringsstoffer brytes ned av enzymer som aktiveres når korn og frø legges i bløt. Antinæringsstoffer kan dempe opptaket av næring i tarmen, både ved å binde næringen og ved å hemme våre fordøyelsesenzymer. Derfor er det flott å bryte dem ned ved bløtlegging.

Prøv også disse favorittene:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd