Blomkålsuppe på 1-2-3 i blender

30 min

30 min

Reklame: Innlegget er skrevet i samarbeid med Wilfa. Dette er suppen som berger familien på dager når det er ekstra travelt. Forvell blomkål 3 minutter på kvelden, avkjøl under kaldt vann og oppbevar i boks i kjøleskapet. Så er det bare å ha alt av ingredienser i blenderkolben når du kommer hjem og nyte en porsjon deilig, kremet blomkålsuppe med crispy topping av sprøstekt spekeskinke og spirer etter bare 10 minutter.

30 min

30 min

Reklame: Innlegget er skrevet i samarbeid med Wilfa. Dette er suppen som berger familien på dager når det er ekstra travelt. Forvell blomkål 3 minutter på kvelden, avkjøl under kaldt vann og oppbevar i boks i kjøleskapet. Så er det bare å ha alt av ingredienser i blenderkolben når du kommer hjem og nyte en porsjon deilig, kremet blomkålsuppe med crispy topping av sprøstekt spekeskinke og spirer etter bare 10 minutter.

Ingredienser

5 dl kraft (eks 2,5 dl kyllingkraft + 2,5 dl grønnsakskraft)

1 ss ekstra virgine olivenolje

0.5 ts salt

60 g purreløk

150 g rå cashewnøtter (Omstart30: bløtlagt)

1 stk /450 g blomkål, i buketter, forvellet/dampet i 3 min

valgfri topping

Slik gjør du

1.

Ha ingrediensene i blender-kolben.

2.

Velg Varm Suppe-programmet, eller velg hastighet 1 og øk raskt til høyeste hastighet.

3.

Kjør blenderen i 8-10 minutter til du ser at det ryker godt gjennom lokket.

4.

Spe eventuelt på med mer kraft og smak til med litt sitron, salt og pepper.

5.

Hell suppen i skåler og topp med ønsket garnityr.

6.

Topping: velg det du ønsker av spirer, urteolje, hakket purreløk (det grønne), sprøstekt spekeskinke, kyllingrester, brødkrutonger, ristede nøtter og frø med litt tamari på eller sprø kikerter.

 

Visste du at grønnsaker i korsblomstfamilien kan bidra til å dempe inflammasjon?

Lær mer om mat for gode tarmbakterier i nettkurset mitt «Ny Start»

Tips

  • Kjøp suppetermos og ta med blendersupper til lunsj på jobb. Toppingen tar du med i en egen boks. Bruk alt fra tacorester, kyllingrester og sjømat til ristede frø og hjemmelagde brødkrutonger av tørst brød du ellers ville ha kastet.

  • Jeg bruker Wilfa Powerfuel XL Blender i denne oppskriften. Den har en egen suppefunksjon som blender, og varmebehandler suppen samtidig slik at den kan serveres med en gang. Dersom du ikke har en blender fra Wilfa med suppefunksjon blir du nødt til å varmebehandle suppen. Du finner den HER.

Andre oppskrifter