Blomkålsuppe med gurkemeie – plantebasert, glutenfri og Omstart30-vennlig

Når høstmørket melder seg og temperaturene synker er det godt med en varmende, smaksrik supper. Ta på deg en kosedress og nyt hver eneste skje fylt med gode byggeklosser fra både gurkemeie, blomkål, cashewnøtter og løk. Topp det hele med krispy grønnkål slik at både ganen, kroppen og gode tarmbakterier kan glede seg.

Når høstmørket melder seg og temperaturene synker er det godt med en varmende, smaksrik supper. Ta på deg en kosedress og nyt hver eneste skje fylt med gode byggeklosser fra både gurkemeie, blomkål, cashewnøtter og løk. Topp det hele med krispy grønnkål slik at både ganen, kroppen og gode tarmbakterier kan glede seg.

Ingredienser

0.5 ss Smøremyk/klaret smør/extra virgin olivenolje

0.125 gul løk, grovhakket

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 blomkål, i buketter

0.5 dl cashewnøtter (bløtlagt hvis Omstart30)

0.25 ss gurkemeie

0.5 ss øko grønnsaksbuljong

0.375 l vann

0.25 dl kokosmelk (fullfet)

0.75 ss sitronsaft

havsalt og sort kvernet pepper

Garnityr: 2 blader grønnkål med 2 ss extra virgin olivenolje, litt havsalt og pepper

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Ha stekefett i en gryte og stek løk, hvitløk, blomkål, cashewnøtter og gurkemeie på moderat temperatur i 8-10 minutter.

3.

Tilsett en liter vann og la suppen få et oppkok og putre til blomkålen er mør.

4.

Kjør suppen jevn med en stavmikser. Rør inn kokosmelk og smak til med sitronsaft og havsalt og sort kvernet pepper etter smak.

5.

Riv bladene av grønnkålstilken og del dem i passe biter. Ha dem i en liten bolle og gni inn olje, havsalt og pepper. Kle en stekeplate med bakepapir og legg grønnkålbitene utover i et enkelt lag. Stek midt i ovnen i ca.8 minutter, slik at bladene blir gylne og sprø men ikke brent.

6.

Server suppen i varme skåler med garnityr av crispy grønnkål, og tilbehør av ristet brød.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter