Italiensk fiskegryte

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en gode råvarer fra havet.

En god fiskegryte varmer både kropp og sjel, og den blir alle best med en kraft laget fra bunnen av. Dette er en fiskegryte du fort blir glad i.

Prøv også disse nydelige oppskriftene:

Ingredienser

Italiensk fiskegryte

  • 2 ss ekstra virgine olivenolje
  • ½ gul løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 700 gram fisk og skalldyr (eks. torsk, reker, blåskjell, laks osv)
  • 0,5 dl tørr hvitvin/eplejuice
  • 1,5-2 dl tomatsaus (passata)
  • 2 dl fiskekraft/fiskefond eller rekekraft
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss frisk basilikum, hakket
  • 0,5 dl frisk persille, hakket
  • smak til med havsalt og sort kvernet pepper
  • Tilbehør: ovnsbakte rotgrønnsaker, båtpoteter, fullkornsris, quinoa, grønne brekkbønner, dampet brokkoli eller annet tilbehør du måtte ha lyst på.

Slik gjør du

Italiensk fiskegryte

  1. Varm olivenoljen til medium temperatur i en gryte
  2. Tilsett løk og hvitløk og la det surre i 1-2 minutter til løken er blank
  3. Tilsett hvitvin, rør og la det småputre til halvparten av væsken er kokt inn.
  4. Tilsett fisk og sjømat.
  5. Hell på tomatsaus og kraft og krydre med oregano, basilikum og persille.
  6. La fiskegryten få et oppkok og la den putre i 15-20 minutter så smakene får sette seg.
  7. Smak til med havsalt og pepper og server i en skål toppet med hakket frisk basilikum.