Italiensk fiskegryte

En god fiskegryte varmer både kropp og sjel, og den blir alle best med en kraft laget fra bunnen av. Dette er en fiskegryte du fort blir glad i.

En god fiskegryte varmer både kropp og sjel, og den blir alle best med en kraft laget fra bunnen av. Dette er en fiskegryte du fort blir glad i.

Ingredienser

Italiensk fiskegryte

2 ss ekstra virgine olivenolje

0.5 stk gul løk, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

700 gram fisk og skalldyr (eks. torsk, reker, blåskjell, laks osv)

0.5 dl tørr hvitvin/eplejuice

2 dl tomatsaus (passata)

2 dl fiskekraft/fiskefond eller rekekraft

2 ts tørket oregano

2 ss frisk basilikum, hakket

0.5 dl frisk persille, hakket

med havsalt og sort kvernet pepper

Tilbehør: ovnsbakte rotgrønnsaker, båtpoteter, fullkornsris, quinoa, grønne brekkbønner, dampet brokkoli eller annet tilbehør du måtte ha lyst på.

Slik gjør du

Italiensk fiskegryte

1.

Varm olivenoljen til medium temperatur i en gryte

2.

Tilsett løk og hvitløk og la det surre i 1-2 minutter til løken er blank

3.

Tilsett hvitvin, rør og la det småputre til halvparten av væsken er kokt inn.

4.

Tilsett fisk og sjømat.

5.

Hell på tomatsaus og kraft og krydre med oregano, basilikum og persille.

6.

La fiskegryten få et oppkok og la den putre i 15-20 minutter så smakene får sette seg.

7.

Smak til med havsalt og pepper og server i en skål toppet med hakket frisk basilikum.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter