Oppskrifter / Bringebæriskrem
Bringebæriskrem
Nå som vi har friske bær av alle slag i sesong så kan du eksperimentere med dine egne smaker. Bruk denne bringebæriskremen som en grunnoppskrift.
Nå som vi har friske bær av alle slag i sesong så kan du eksperimentere med dine egne smaker. Bruk denne bringebæriskremen som en grunnoppskrift.
Ingredienser
300 g friske bringebær (1 liten kurv)
400 ml kokosmelk, light (1 boks)
0.5 dl lønnesirup
2 ts vaniljeekstrakt
10 bringebær og noen blader mynte/sitronmelisse til pynt
Slik gjør du
1.
Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og slå røra over i en iskremmaskin.
2.
Kjør maskinen i 60 minutter.
3.
Ha iskrem og friske bringebær i et glass og server.
Iskremen kan også fryses, men jeg foretrekker heller å ta opp frosne bær og lage iskrem gjennom året etter hvert som jeg ønsker det. Konsistensen og smaken kan endre seg litt i fryseboksen.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Ta med barna på tur og la dem plukke alle mulige bær i en liten bøtte, så dere kan lage ”skogsbæriskrem” sammen til kveldskos.
Prøv også: