Mange har etterspurt flere raske desserter som kveldskos. Her får du en aldeles himmelsk iskrem – i alle fall om du tåler peanøtter. Et par kuler slik iskrem er jamgodt med å spise en banan og en skje peanøttsmør. Ingen unødvendige tilsetningsstoffer – kun ren, ekte og ærlig mat. Denne desserten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Har du bananer i fruktskålen som er blitt for brune i skallet, så rens dem, del dem i biter å putt dem i fryseren. Så går du til innkjøp av et glass økologisk peanøttsmør, og vips så har du hjemmelaget iskrem til kaffekruset når det melder seg uventet besøk.
Er du glad i is? Da burde du prøve disse oppskriftene:
Ingredienser
Peanøtt- og bananiskrem
- 3 store, godt modne øko bananer
- 3 ss øko peanøttsmør
- ¼ ts vaniljeekstrakt
- et lite dryss kanel
- en klype havsalt
- ristede peanøtter til topping
Slik gjør du
Peanøtt- og bananiskrem
- Rens og del bananene i fire biter.
- Frys dem over natten.
- Kjør bananene til en kremet masse i en blender med sterke nok kniver til å knuse isbiter.
- Tilsett resten av ingrediensene og kjør på full hastighet i ett minutt.
- Ha iskremen i porsjonsskåler og topp med litt hakkede, ristede peanøtter.
- Server med en gang, den blir ikke like god om du fryser den og nyter den senere. Hvis du fryser rester, så kjør iskremen en ny omgang i blenderen så den gjenvinner sin litt kremete konsistens.