Oppskrifter / Ekte vaniljekrem på nøttebunn
Ekte vaniljekrem på nøttebunn
Fyldig vaniljekrem som kan brukes til både kaker og bær.
Fyldig vaniljekrem som kan brukes til både kaker og bær.
Ingredienser
Ekte vaniljekrem
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
4 dl øko H-melk
9 eggeplommer
1.5 dl kokosblomstsukker
2 ss maisenna/Johannesbrødkjernemel
Nøttebunn
1 pose Nøttemiks Kokosflak (BN Smarte Nytelser)
Slik gjør du
Ekte vaniljekrem
1.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2.
Ha dem i en kjele sammen med vaniljestangen, fløten og melka.
3.
Varm opp under omrøring til det koker.
4.
Trekk kasserollen av platen.
5.
Skill eggeplommene fra hviten og pisk dem sammen med maisenna/Johannesbrødkjernemel og kokosblomstsukker i en varmebestandig bolle.
6.
Pisk litt etter litt av den varme fløtemelken inn i eggeblandingen. Når du har kommet halvveis kan du piske eggeblandingen ned i resten av fløtemelken i kasserollen. Prosedyren er slik fordi eggeplommene ellers vil stivne. Nå kan du varme blandingen i kasserollen forsiktig under omrøring til kremen begynner å tykne. Forsiktig så kremen ikke sprekker. Går det for fort så trekk kasserollen av platen. TIPS: Vil du lage kremen av bare melk og ikke med fløte, så reduser mengden melk til 6dl.
7.
Når kremen har en passe tykk konsistens, så trekker du den av platen og avkjøler kremen ved å sette kasserollen i kaldt vann. Rør mens den avkjøles, ellers dannes det en snerk.
8.
Når kremen er kald så tar du ut vaniljestangen.
Nøttebunn
1.
Bløtlegg innholdet i nøtteposen i 30 minutter.
2.
Skyll av bløtevannet i en sikt.
3.
Ha nøtteblandingen i en bolle og kjør den til en kakemasse med en stavmikser.
Av en pose Nøttemiks Kokosflak fra min egen serie “Smarte nytelser” får du verdens beste nøttebunn – enklere kan det ikke bli.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Dette er en god gammeldags vaniljekrem som du kan bruke i en kake, som fyll i boller, til friske bær og fruktkompotter eller på verdens beste nøttebunn som du får nedenfor. Oppskriften gir dobbelt så mye krem som du behøver som topping til nøttebunnen. Halver oppskriften eller spar resten av vaniljekremen til en fruktsalat senere i uken.
Prøv også vaniljekremen til: