Energikuler med sjokolade – råkuler uten kumelk og gluten

Energikuler med sjokolade – kjempegode råkuler uten kumelk og gluten. Disse må bare prøves når du har lyst på noe sunt og godt! Porsjonen er ekstra stor, slik at du kan fryse ned energikuler og tine når du måtte ha behov.

Energikuler med sjokolade – kjempegode råkuler uten kumelk og gluten. Disse må bare prøves når du har lyst på noe sunt og godt! Porsjonen er ekstra stor, slik at du kan fryse ned energikuler og tine når du måtte ha behov.

Ingredienser

7 dl cashewnøtter

4 dl chiafrø

2 dl rå bokhvete

1.5 dl kokosmasse

2.5 dl kaldpresset kokosolje

3 dl rå kakaopulver

1.5 ts havsalt

0.5 kopp vann

800 g Medjool-dadler uten sten, bløtlagt i minst 1 time

Slik gjør du

1.

Ha chiafrø, kokosmasse og bokhvete i en stor bakebolle.

2.

Ha cashewnøttene i en foodprosessor og kjør dem til grovt cashewnøttmel før du har dem i bakebollen. Det kan godt være igjen noen små nøttebiter i blandingen.

3.

Ha råkakao, kokosolje, dadler og vann i blenderen og kjør dette til en kremaktig, litt seig sjokoladekrem.

4.

Ha sjokoladekremen i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene. Kna råvarene sammen til en stor rå-kakedeig. Sett deigen i kjøleskapet et par timer så kokosoljen får stivne og deigen binder seg sammen.

5.

Rull deigen til kuler og trill kulene i hva du måtte ønske for eksempel kakaopulver, pulver av rålakris, revet kokos, Gojibær, chiafrø og hakkede pistasjenøtter.

Disse rå energikulene med sjokolade er magisk gode! De egner seg godt til frysing og derfor lager jeg en stor porsjon når jeg først setter i gang. Rull deigen til munnfulle kuler, og trill deretter kulene i den toppingen du liker aller best. Det kan for eksempel være rå kakaopulver, pulver av rålakris, revet kokos, gojibær, chiafrø og hakkede pistasjenøtter, mandler.

Disse energikulene er veldig enkle å lage og passer perfekt å ha med ved siden av matpakken, på tur, etter trening eller rett og slett når du bare har lyst på noe veldig godt!

Energikuler med sjokolade er glutenfri og melkefri.

PS! Rå bokhvete er det samme som hel bokhvete. Du slipper å bløtlegge den, da den «bløtlegges» i selve kulene.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse smarte oppskriftene:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd