Fermentert limonade

Har du sitroner, honning og vann så har du de råvarene du trenger til en nydelig, frisk limonade. Presser du saften av sitronene, rører inn honning og vann, tilsetter en startkultur og lar drikken stå på benken noen dager, så får du en probiotisk, leskende, frisk limonade som styrker både magen og kroppen.

Har du sitroner, honning og vann så har du de råvarene du trenger til en nydelig, frisk limonade. Presser du saften av sitronene, rører inn honning og vann, tilsetter en startkultur og lar drikken stå på benken noen dager, så får du en probiotisk, leskende, frisk limonade som styrker både magen og kroppen.

Ingredienser

4 sitroner, saften

0.5 dl rå honning

2 ss myse (eks. Molkosan eller Vita Biosa)

1 liter vann, lunkent

Slik gjør du

1.

Rull sitronene på benken så saften lettere slipper når du skal presse dem.

2.

Press ut sitronsaften.

3.

Rør sammen honning og lunkent vann før du heller blandingen i den ferskpressede sitronsaften og så tilsetter myse som startkultur.

4.

Dekk glasset med et rent tøystykke som puster (eks. gasbind, osteklede osv) og fest rundt krukken med et strikk.

5.

La krukken stå på benken i 2-3 dager, og så er den drikkeklar. Jeg heller den over i en stor mugge med isbiter og tilsetter gjerne noen mynteblader ved servering.

Limonaden er holdbar i kjøleskapet i flere uker. Har du en krukke som har lokk med vannlås, så kan du også bruke denne selvsagt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Les mer om fermentering i blogginnlegget: Fattig uten fermentering

Har du lyst til å lage mer fermentert mat og drikke? Da kan du prøve disse:

Andre oppskrifter