Laksespyd

Både festmat og hverdagens grillretter kan være både enkle og sunne. Fisk på pinne er en slik rett som fremtoner som festmat, som bare tar få minutter å forberede og som både små og store kropper kan fryde seg over…

Både festmat og hverdagens grillretter kan være både enkle og sunne. Fisk på pinne er en slik rett som fremtoner som festmat, som bare tar få minutter å forberede og som både små og store kropper kan fryde seg over…

Ingredienser

120 g laksefilet skåret i strimler

lett ristede sesamfrø til å rulle i etter steking

Marinade

0.125 dl extra virgin olivenolje

0.125 dl ferskpresset sitronsaft

0.5 ss tørket/ 5-6 ss fersk koriander

0.5 hakkede hvitløksfedd

0.25 ts paprikapulver

0.125 ts spisskummen

0.063 ts gurkemeie

0.25 ts salt

Enkel rømmedip til fisk

0.375 dl rømme

0.25 ts dijonsennep

0.25 ts tørket dill

0.25 ss sitronsaft

salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Marinade

1.

Bland alle ingrediensene unntatt sesamfrø i en skål, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet til den skal benyttes. Holder seg godt i kjøleskapet i maks 3 dager om du vil.

Laksespyd

1.

Laksestrimlene legges i marinade et lite kvarter før de stekes. (Fisken kan ikke ligge i marinade natten over).

2.

Stek så spydene 2-3 minutter på hver side i stekepanne eller grill på middels temperatur.

3.

Rull fisken i ristede sesamfrø og server på en seng av grønn salat og litt rømmedressing eller tzatziki.

Rømmedip kan du med fordel lage istand kvelden før.

Varier med forskjellige typer fisk og sjømat. I dag er vi så heldige å ha tilgang på et rikelig utvalg av de beste råvarer fra havet. Tre dem på spyd, så får du omega-3 på pinne…

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne retten er en av våre familefavoritter, og er også gjengitt i Mat med mer. Tre fisken på spyd eller stek den bare i passe porsjonsstykker. Legg den på en seng av dampet spinat og byggryn eller server en frisk salat til. Varier tilbehøret ut ifra hva du har tilgjengelig og hva som er i sesong.

Retten kan forberedes ved å lage ferdig både marinade og rømmedip kvelden før. Fiskefileten kan du også skjære opp i passe strimler, tre på spyd og oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet over natten. Du kan bruke mange forskjellige typer fisk og sjømat om du vil.

Les også: Hjernemat

Prøv også kyllingspyd med peanøttsaus

Andre oppskrifter