Oppskrifter / Fiskeboller i gul curry
Fiskeboller i gul curry
Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene? Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren. Fiskeboller i gul curry ble laget i 1. episode i tv-serien “Bra godt” på TV2. Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet til med oppskriften på fiskeboller i gul curry.
Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene? Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren. Fiskeboller i gul curry ble laget i 1. episode i tv-serien “Bra godt” på TV2. Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet til med oppskriften på fiskeboller i gul curry.
Ingredienser
Fiskeboller i gul curry
1 pakke fiskeboller
1 dl av fiskeboller kraften
2 gulrøtter
ingefær etter smak
1 stangselleri
0.5 løk
2 fedd hvitløk
sitrongress
2 ts god gul (eller rød) currypaste eller mer etter smak
1 boks kokosmelk
melk/fløte til jevning
olje til steking
Tilbehør
1 agurk
1 neve frisk koriander
saft av økologisk sitron, og cest av skallet
chili etter smak
Slik gjør du
Fiskeboller i gul curry
1.
Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.
2.
Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.
3.
Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- PS! Får du ikke tak i gul curry kan du gjerne bruke gul.
Prøv også disse nydelige hverdagsrettene: