Fiskeboller i gul curry

Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene? Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren. Fiskeboller i gul curry ble laget i 1. episode i tv-serien “Bra godt” på TV2. Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet til med oppskriften på fiskeboller i gul curry.

Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene? Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren. Fiskeboller i gul curry ble laget i 1. episode i tv-serien “Bra godt” på TV2. Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet til med oppskriften på fiskeboller i gul curry.

Ingredienser

Fiskeboller i gul curry

1 pakke fiskeboller

1 dl av fiskeboller kraften

2 gulrøtter

ingefær etter smak

1 stangselleri

0.5 løk

2 fedd hvitløk

sitrongress

2 ts god gul (eller rød) currypaste eller mer etter smak

1 boks kokosmelk

melk/fløte til jevning

olje til steking

Tilbehør

1 agurk

1 neve frisk koriander

saft av økologisk sitron, og cest av skallet

chili etter smak

Slik gjør du

Fiskeboller i gul curry

1.

Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.

2.

Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.

3.

Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • PS! Får du ikke tak i gul curry kan du gjerne bruke gul.

Prøv også disse nydelige hverdagsrettene: 

Andre oppskrifter