Oppskrifter / Fiskeburger med aioli og grønnkålsalat
Fiskeburger med aioli og grønnkålsalat
Her får du en melkefri og glutenfri smakebit fra boken “Omstart 30“. Dette er en kjempegod rett som faller i smak hos store og små.
Her får du en melkefri og glutenfri smakebit fra boken “Omstart 30“. Dette er en kjempegod rett som faller i smak hos store og små.
Ingredienser
1 eggeplommer
0.5 ts sennep
1 hvitløksfedd, finhakket
1 dl kaldpresset rapsolje
havsalt og pepper
0.5 ss sitronsaft
2 grønnkålstilker (bruk kun de krusete bladene)
0.5 syrlig eple uten kjernehus, i strimler
0.5 fennikel, i tynne skiver
1 ss extra virgin olivenolje
0.5 ss lime eller sitronsaft
2 fiskekaker (80% fisk eller mer, uten tilsatt mel eller melk)
1 ss klarnet smør
Slik gjør du
1.
Start med å lage aiolien. Dette blir litt mer enn du trenger til denne retten, men det er enklere å lage aioli når du lager litt større mengde, og da har du også litt til morgendagens lunsj eller middag.
2.
Ha eggeplommer, sennep og hvitløk i et litermål. Kjør sammen med en stavmikser. Spe med oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å kjøre stavmikseren. Hvis aiolien blir for tykk, kan du spe med litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
3.
Bland grønnkålen med eplestrimlene, fennikelskiver, olienolje og lime- eller sitronsaft. Bland deretter inn grønnkålen.
4.
Stek fiskekakene i klarnet smør i 3 minutter på hver side eller til de er gjennomvarme.
5.
Anrett fiskekakene på en tallerken med fiskekaken, aioli og grønnkålsalaten.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Topp gjerne retten med spirer og andre urter for mer smak og næring.
Prøv også disse oppskriftene: