Fiskeburger med aioli og grønnkålsalat

Her får du en melkefri og glutenfri smakebit fra boken “Omstart 30“. Dette er en kjempegod rett som faller i smak hos store og små.

Her får du en melkefri og glutenfri smakebit fra boken “Omstart 30“. Dette er en kjempegod rett som faller i smak hos store og små.

Ingredienser

1 eggeplommer

0.5 ts sennep

1 hvitløksfedd, finhakket

1 dl kaldpresset rapsolje

havsalt og pepper

0.5 ss sitronsaft

2 grønnkålstilker (bruk kun de krusete bladene)

0.5 syrlig eple uten kjernehus, i strimler

0.5 fennikel, i tynne skiver

1 ss extra virgin olivenolje

0.5 ss lime eller sitronsaft

2 fiskekaker (80% fisk eller mer, uten tilsatt mel eller melk)

1 ss klarnet smør

Slik gjør du

1.

Start med å lage aiolien. Dette blir litt mer enn du trenger til denne retten, men det er enklere å lage aioli når du lager litt større mengde, og da har du også litt til morgendagens lunsj eller middag.

2.

Ha eggeplommer, sennep og hvitløk i et litermål. Kjør sammen med en stavmikser. Spe med oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å kjøre stavmikseren. Hvis aiolien blir for tykk, kan du spe med litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

3.

Bland grønnkålen med eplestrimlene, fennikelskiver, olienolje og lime- eller sitronsaft. Bland deretter inn grønnkålen.

4.

Stek fiskekakene i klarnet smør i 3 minutter på hver side eller til de er gjennomvarme.

5.

Anrett fiskekakene på en tallerken med fiskekaken, aioli og grønnkålsalaten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Topp gjerne retten med spirer og andre urter for mer smak og næring.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)