Oppskrifter / Fløtestuet nykål med sprø chorizo
Fløtestuet nykål med sprø chorizo
Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.
Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.
Ingredienser
0.25 hode nykål
0.25 liten purreløk
0.375 dl fløte
0.25 fedd hvitløk, hakket
0.25 ss smør til steking
12.5 g chorizo, finhakket
havsalt og pepper etter smak
Slik gjør du
1.
Skjær chorizopølsene i småbiter og surr sprø i en tørr stekepanne. Sett til side.
2.
Snitt nykålen og purreløken og forvell i lettsaltet vann i 2 min
3.
Slå av kokevannet. Surr ett fedd hvitløk i 1 ss smør i en gryte. Slå fløten over. Ha kål og purre i gryta og varm mens du rører.
4.
Smak til med havsalt og pepper. Strø chorizobitene over ved servering.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også deilige fiskerettene: