Fløtestuet nykål med sprø chorizo

Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.

Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.

Ingredienser

0.25 hode nykål

0.25 liten purreløk

0.375 dl fløte

0.25 fedd hvitløk, hakket

0.25 ss smør til steking

12.5 g chorizo, finhakket

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Skjær chorizopølsene i småbiter og surr sprø i en tørr stekepanne. Sett til side.

2.

Snitt nykålen og purreløken og forvell i lettsaltet vann i 2 min

3.

Slå av kokevannet. Surr ett fedd hvitløk i 1 ss smør i en gryte. Slå fløten over. Ha kål og purre i gryta og varm mens du rører.

4.

Smak til med havsalt og pepper. Strø chorizobitene over ved servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)