Garam Massala Kylling med blomkålris

Garam Massala Kylling med blomkålris, dette falt virkelig i smak hjemme hos oss - tommel opp også fra attpåklatten Mathea. Denne indisk-inspirerte kyllinggryten er så enkel å lage – bare du har krydderne som skal til. Og de bør du jo uansett ha i hus fordi de er både smakfulle og helsebringende, så løp og kjøp om du mangler noe.

Garam Massala Kylling med blomkålris, dette falt virkelig i smak hjemme hos oss - tommel opp også fra attpåklatten Mathea. Denne indisk-inspirerte kyllinggryten er så enkel å lage – bare du har krydderne som skal til. Og de bør du jo uansett ha i hus fordi de er både smakfulle og helsebringende, så løp og kjøp om du mangler noe.

Ingredienser

Garam Massala Kylling

0.667 ss kokosfett

0.167 stor gul løk

0.667 fedd hvitløk

0.333 ts garam massala

0.167 ts kardemomme

0.167 ts malt koriander

0.167 ts malt ingefær

0.167 ts spisskummen

0.167 ts paprika

klyper kayennepepper

0.167 ts malt gurkemeie

0.167 ts havsalt

0.333 ss sitronsaft

66.667 ml øko kokosmelk (3 bokser)

brystfilet av gårdskylling

Blomkålris

0.167 blomkålhode/romanescokål

0.333 dl quinoa

0.333 ss kokosfett

0.167 fedd hvitløk

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Garam Massala Kylling

1.

Smelt 4 ss kokosfett i en gryte.

2.

Hakk løken og surr den på moderat temperatur i 2 minutter.

3.

Tilsett hakket hvitløk og surr videre 1 minutt.

4.

Ha så i alle krydderne og sitronsaft og la det surre videre 1 minutt mens smaksstoffene utvikler seg og du åpner boksene med kokosmelk.

5.

Ha så i kokosmelken.

6.

Skjær opp kyllingfiletene i passe biter, ha dem i gryten, sett på lokk, skru ned varmen litt.

7.

La det putre i 20 minutter. Imens lager du blomkålrisen.

Blomkålris

1.

Kok quinoa i vann i 10 minutter.

2.

Slå av kokevannet og sett til side.

3.

Hakk opp kålen og kjør den i blender til den er på størrelse med små riskorn.

4.

Jeg kjører bare en bukett av gangen, ellers stopper prosessen opp.

5.

Hakk hvitløk og surr i oljen i 1 minutt på moderat varme.

6.

Tilsett blomkål og quinoa.

7.

La blandingen surre i pannen i 5 minutter.

8.

Smak til med salt og pepper.

Serveres i dype fat med blomkålris og evt. friske korianderblader om du har

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Å kjøre rå blomkål eller romanescokål i blender, mikse den med kokt quinoa og surre den raskt i stekepannen i litt kokosfett med hvitløk var supergodt. Det er et flott alternativ til hvit ris, og er både smakfullt og svært næringsrikt. Har du ikke quinoa, så går det fint å lage den med bare blomkål. Du kan også tilsette smaker av urter og krydder om du vil.

En variant av denne retten kan du også lage tomatisert, om du tilsetter noen skjeer tomatpuré. Lag gjerne din egen variant og del bilder med oss andre på Facebook og Instagram til inspirasjon.

Visste du at urter og krydder er de matvarene som er mest rik på antioksidanter per gram? Oregano for eksempel har 40 ganger mer antioksidantkraft enn epler og 4 ganger mer enn blåbær. Urter som dill, timian, rosmarin, peppermynte og koriander følger hakk i hæl. (Zheng, 2001, Blomhoff 2008)

Kok gjerne opp litt ekstra quinoa så kan du lage denne supergode proteinrike frokosten: Fra quinoa til quinola

Østeninspirerte, krydrete retter med både smart fett og gode proteinkilder er ekstra godt i disse forkjølelsestider. Du trenger nemlig både plantestoffer,vitaminer, mineraler, et variert utvalg aminosyrer og fettsyrer for aktive immunceller og nok immunstoff til å vinne virus-kampen. Er du litt småsjuk eller begynnende forkjølet, så gjelder det altså som aldri før å kose seg med næringsrik mat proppfull av slike smarte byggeklosser. Når formen ikke er på topp og smakssansen litt dårlig, kan det være ekstra godt med litt krydret mat.

Andre oppskrifter