Glutenfri pai med banankrem

Hvis du elsker smaken av banan og vanilje, så er dette paien for deg. Banankrem-pai består av en nydelig pai-bunn toppet med en fyldig banankrem av bananer og Yokos vanilje. Paibunnen lager du på forhånd, slik at den er helt avkjølt når du fyller den med min fyldige, kremete Yokos vanilje og skivet banan. Enklere og bedre blir det ikke.

Hvis du elsker smaken av banan og vanilje, så er dette paien for deg. Banankrem-pai består av en nydelig pai-bunn toppet med en fyldig banankrem av bananer og Yokos vanilje. Paibunnen lager du på forhånd, slik at den er helt avkjølt når du fyller den med min fyldige, kremete Yokos vanilje og skivet banan. Enklere og bedre blir det ikke.

Ingredienser

Paibunn

3 dl havregryn

2 dl mandler

0.5 ts havsalt

50 g smøremyk (1 stor spiseskje)

3 ss lønnesirup/honning

Vaniljekrem

4 ss yokos vanilje (yoghurt av kokosmelk)

3 øko bananer (godt modne)

Slik gjør du

Paibunn

1.

Forvarm ovnen til 175 gC.

2.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn deig.

3.

Dekk bunnen i en liten kakeform med bakepapir. Jeg brukte en liten hjerteform.

4.

Stek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter til så vidt gylden. Avkjøl bunnen helt før du pynter den.

Vaniljekrem

1.

Mos 2 bananer og skjær den siste i skiver.

2.

Rør de moste bananene inn i Yokos vaniljen.

3.

Fordel banankremen i et jevnt lag på den avkjølte bunnen.

4.

Pynt med bananskiver og ristede mandelflak om du har.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter