Glutenfritt brød med pesto

Glutenfritt brød med pesto smaker fantastisk og passer til det meste. Overrask familie eller gjester med et glutenfritt pestobrød som tilbehør til middagen du også. En flette bakt av næringsrikt, naturlig glutenfrie korn – og 100% plantebasert om du vil.

Glutenfritt brød med pesto smaker fantastisk og passer til det meste. Overrask familie eller gjester med et glutenfritt pestobrød som tilbehør til middagen du også. En flette bakt av næringsrikt, naturlig glutenfrie korn – og 100% plantebasert om du vil.

Ingredienser

7 dl vann

1 ts tørrgjær

1 ss honning eller lønnesirup

1 pose glutenfri mørk melblanding (Helios)

1 ts havsalt

3 ss plantemargarin

8 ss hjemmelaget pesto til fyll

Slik gjør du

1.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

2.

Tilsett vannet litt etter litt.

3.

Kjør sammen til en smidig deig i kjøkkenmaskinen med eltekrok, eller for hånd. Juster med litt mer vann eller mel hvis behov. Tilsett Smøremyk Rapskokos til slutt og elt litt videre så smøremyk får gi deigen en blank og smidig overflate.

4.

La deigen heve på et lunt sted i minst en time (eller gjerne over natten, med bare 1 ts tørrgjær, for å bryte ned fytinsyre så brødet blir enda mer magetarmvennlig). Kna deigen litt for hånd, før du kjevler den ut på et bakepapir til et rektangel på 30x45cm.

5.

Smør pesto utover deigen, og rull den sammen til en lang pølse.

6.

Bruk en skarp kniv og skjær deigpølsa i to på langs, uten å skjære helt igjennom i den ene enden. Vend de to pølsedelene litt utover,  så den indre fylloverflaten kommer til syne.

7.

Kryss så deigpølsene over hverandre til en lang flette. Krøll så deigfletta til et S-formet brød, ved å dra den øvre enden mot høyre og ned mot midten av fletten og den nedre halvdelen til venstre og opp mot midten (se bildet).

8.

Legg så brødet over på bakepapir og etterhev i 45 minutter.

9.

Stekes midt i ovnen på 180gC i ca.45 minutter til brødet er gjennomstekt. Du kan godt teste at brødet er gjennomstekt ved å sette inn et steketermometer de siste 5 minuttene av steketiden. La brødet steke til det har en kjernetemperatur på 95-98 gC.

10.

Ta så ut brødet og legg det på rist. Smør det gjerne med litt Smøremyk på overflaten mens det er varmt.  Serveres med et dryss av friske urter og kanskje også litt revet GoVegan (om du spiser plantebasert) eller revet parmesan om du vil.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Bruk ferdig, glutenfri melblanding eller bland meltyper som hirse, amaranth, quinoa, teff, fullkorns rismel og bokhvete. Vi har alle godt av å få i oss mindre gluten.

Følger du metoden fra boken “Omstart30“? Da er dette brødet noe for deg.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter