Glutenfri vegetargryte med blomkål uten melk

Glutenfri vegetargryte Omstart30
Et herlig vegetarmåltid fra bestselgerboken "Omstart30"

Her får du oppskriften på en smaksrik og kjempegod vegetargryte hentet fra bestselgerboken “Omstar30″. I omstart30-metoden anbefales det å spise masse grønnsaker fra korsblomstfamilien hver eneste dag.

Gryten inneholder blant annet blomkål – en kjempegod grønnskak som tilhører korsblomstfamilien. Plantestoffer i denne familien har vist seg å ha særlig kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Korsblomstgrønnsaker kan på forunderlig vis påvirke cellene våre til å lese av friske genoppskrifter, slik at vi kan beskytte oss mot kreft (Wagner 2013).

Korsblomstfamilien er anti-inflammatorisk supermat!

Varier tilberedningsmetodene på slike grønnsaker – de kan dampes, kokes, wokes og brukes friske i smoothier og salater.

Prøv disse kjempegode rettene med grønnsaker fra korsblomstfamilien:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Glutenfri vegetargryte med blomkål uten melk

  • 1 blomkålhode, i små buketter
  • 1 paprika
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss klarnet smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 rød chili, finhakket
  • 2 bokser hermetiske tomater

Slik gjør du

Glutenfri vegetargryte med blomkål uten melk

  1. Stek blomkål, paprika og løk i klarnet smør i 3 minutter
  2. Ha i hvitløk og chili. La steke i ytterligere 2 minutter
  3. Tilsett tomater og la kokoe til blomkålen begynner å bli mør
  4. Smak til med salt og pepper

TIPS: Topp gjerne med frisk koriander før servering