Her får du oppskriften på en smaksrik og kjempegod vegetargryte hentet fra bestselgerboken “Omstar30″. I omstart30-metoden anbefales det å spise masse grønnsaker fra korsblomstfamilien hver eneste dag.
Gryten inneholder blant annet blomkål – en kjempegod grønnskak som tilhører korsblomstfamilien. Plantestoffer i denne familien har vist seg å ha særlig kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Korsblomstgrønnsaker kan på forunderlig vis påvirke cellene våre til å lese av friske genoppskrifter, slik at vi kan beskytte oss mot kreft (Wagner 2013).
Korsblomstfamilien er anti-inflammatorisk supermat!
Varier tilberedningsmetodene på slike grønnsaker – de kan dampes, kokes, wokes og brukes friske i smoothier og salater.
Prøv disse kjempegode rettene med grønnsaker fra korsblomstfamilien:
Ingredienser
Porsjoner:
Glutenfri vegetargryte med blomkål uten melk
- 1 blomkålhode, i små buketter
- 1 paprika
- 1 løk, finhakket
- 2 ss klarnet smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 0.5 rød chili, finhakket
- 2 bokser hermetiske tomater
Slik gjør du
Glutenfri vegetargryte med blomkål uten melk
- Stek blomkål, paprika og løk i klarnet smør i 3 minutter
- Ha i hvitløk og chili. La steke i ytterligere 2 minutter
- Tilsett tomater og la kokoe til blomkålen begynner å bli mør
- Smak til med salt og pepper
TIPS: Topp gjerne med frisk koriander før servering