Den hvite risen bør byttes ut og mange flere grønnsaker i korsblomstfamilien må inn. Hva er vel ikke bedre da enn å bytte hvit ris til blomkålris. Det er kjempegodt og passer som tilbehør til alle retter der du normalt ville ha brukt hvit ris. Denne må du bare prøve!
Prøv også:
Ingredienser
Porsjoner:
Blomkålris
- 1 stor blomkål
- 3 ss Smøremyk Rapskokos/smør
- ½ løk, finhakket
- 1 dl kyllingkraft/grønnsaksbuljong (øko)
- 0.5 ts havsalt
- ¼ ts sort kvernet pepper
Slik gjør du
Blomkålris
- Skjær blomkålen i buketter og ha halvparten i en foodprosessor av gangen.
- Kjør til passe risgrynstørrelse. Smelt smøremyk på middels varme i en stekepanne og stek løken til den blir blank (2-3 minutter).
- Hell blomkålrisen i stekepannen sammen med kraft og krydder.
- Bland det hele sammen og server mens blomkålrisen er mest mulig rå.