Oppskrifter

Blomkålris

Bytt ut hvit ris med nydelig blomkålris

Den hvite risen bør byttes ut og mange flere grønnsaker i korsblomstfamilien må inn. Hva er vel ikke bedre da enn å bytte hvit ris til blomkålris. Det er kjempegodt og passer som tilbehør til alle retter der du normalt ville ha brukt hvit ris. Denne må du bare prøve!

Prøv også:

 

Ingredienser

porsjoner

Blomkålris

  • 1 stor blomkål
  • 3 ss Smøremyk Rapskokos/smør
  • ½ løk, finhakket
  • 1 dl kyllingkraft/grønnsaksbuljong (øko)
  • 0.5 ts havsalt
  • ¼ ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

Blomkålris

  1. Skjær blomkålen i buketter og ha halvparten i en foodprosessor av gangen.
  2. Kjør til passe risgrynstørrelse. Smelt smøremyk på middels varme i en stekepanne og stek løken til den blir blank (2-3 minutter).
  3. Hell blomkålrisen i stekepannen sammen med kraft og krydder.
  4. Bland det hele sammen og server mens blomkålrisen er mest mulig rå.