Blomkålsalat med vårløk

Har du blomkål og vårløk, så har du salat. Det trenger ikke være mer komplisert enn som så. Rå blomkål og vårløk er topp næring til hjelpsomme bakterier i tarmen. En god rømmedressing topper smaken og øker opptaket av næring fra grønnsakene. Estragon og hvitløk i dressingen setter prikken over ièn smaksmessig. Så er det bare å nyte salaten sammen med for eksempel grillet kyllingfilet eller fisk.

Har du blomkål og vårløk, så har du salat. Det trenger ikke være mer komplisert enn som så. Rå blomkål og vårløk er topp næring til hjelpsomme bakterier i tarmen. En god rømmedressing topper smaken og øker opptaket av næring fra grønnsakene. Estragon og hvitløk i dressingen setter prikken over ièn smaksmessig. Så er det bare å nyte salaten sammen med for eksempel grillet kyllingfilet eller fisk.

Ingredienser

1 blomkål

2 vårløk

0.5 dl rømme

0.5 dl majones

2 ss sitronsaft

2 fedd hvitløk, finhakket

salt og pepper

2 ts estragon

Slik gjør du

1.

Bland rømme, majones, finhakket hvitløk, sitronsaft og estragon til dressing.

2.

Smak til med havsalt og kvernet, sort pepper.

3.

Del blomkål og vårløk i passe småbiter.

4.

Rør inn rømmedressingen. Så er det bare å kose seg.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Salaten holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager og blir bare bedre om smakene får satt seg litt. Jeg setter restene frem på frokostbordet og spiser gjerne blomkålsalat på brødskiven sammen med litt spekepølse.

Prøv også disse smarte og kjempegode salatene:

Andre oppskrifter